Kartal arada güç depolayacak

Kartal arada  güç depolayacak

Teknik direktörlük görevine Şenol Güneş’i getiren Beşiktaş, Süper Lig’e verilen Dünya Kupası arasını fırsata çevirmek istiyor. Siyah-Beyazlılar, Ismael döneminde yakalanan olumlu grafikleri sürdürüp, sisteme uygun olmayan alışkanlıkları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Liglere verilen Dünya Kupası arası takımlar için büyük bir avantaj oldu. Kupa arası Beşiktaş’ta yaşanan teknik direktör değişimi için de kritik bir süreç olarak dikkatleri çekiyor. Yaşanan sakatlıkların atlatılması, değişen sistem ve Şenol Güneş ile yapılması planlanan kamp programı Siyah-Beyazlı yönetimin umutlarını artırıyor. Valerien Ismael döneminde yakalanan olumlu grafikleri sürdürüp, sisteme uygun olmayan alışkanlıkları ortadan kaldırmayı hedefleyen Şenol Güneş, Dünya Kupası arasında çalışmalarına devam ediyor. Gol yollarındaki verimliliği sürdürüp, hücumda çeşitlilik elde etmek isteyen tecrübeli çalıştırıcı, oyuncularına ara için özel programlar verdi.

Süper Lig’de çıktığı ilk 13 maçta 26 gol atan Beşiktaş, son 10 sezonda söz konusu haftalarda fileleri en çok havalandırdığı 2. sezonu yaşıyor. Daha önce 2015-16’da yine Şenol Güneş yönetiminde ilk 13 haftada 30 gole imza atan Siyah-Beyazlılar söz konusu sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. Bu sezon şu ana kadar maç başı 2 gol ortalaması ile oynayan Kartal 2015-16’da toplamda 75 gol atarken maç başı 2.2 gol ortalaması ile mutlu sona ulaşmıştı. Siyah-Beyazlılarda şu anda sezon başında Burnley’den kiralanan Wout Weghorst da 26 golün 6’sına imza atarak gollerin yüzde 23.1’ini tek başına kaydetmiş oldu. Bu arada Dünya Kupası arasının ardından, ertelenen Antalyaspor maçının dışında Gaziantep, Adana Demir, Kasımpaşa, Konyaspor’la karşılaşacak olan Beşiktaş’ta teknik ekip hücum performansını sürdürerek bu süreci 5’te 5’le geçmeyi planlıyor.

Takım tatilde olmasına rağmen çalışmalara ara vermeyen Siyah-Beyazlıların tüm maçları izleyerek detaylı analizler yaptığı öğrenildi. Teknik patron Şenol Güneş ve ekibinin yapacağı bu analizlerin ardından transfer için kapsamlı bir yol haritası çizilecek. Siyah-Beyazlılar ilk planda ihtiyaç belirlenen bölgelere takviye yapılması konusunda Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ve yöneticilerle görüşmeler gerçekleştirecek. Uzun süredir çok sayıda oyuncuyu yakından takip eden Kazancı, teknik heyetin taleplerine göre transfer konusunda düğmeye basacak.

BEŞİKTAŞ’TAN DJİMSİTİ HAMLESİ

Beşiktaş’ta teknik heyetin raporu doğrultusunda transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Özellikle stoper bölgesindeki eksikliği gidermek için rotasını bu mevkiye çeviren yönetim, Berat Djimsiti’yi liste başına aldı. Teknik direktör Şenol Güneş’in devre arasında mutlaka bir stoper takviyesi istemesi üzerine hareke geçen Siyah-Beyazlılar sadece topla iyi çıkıp, uzun top atan değil aynı zamanda sert ve temaslı oyuncu seven bir stoper peşinde. Bu isimlerden biri de 29 yaşındaki Berat Djimsiti olurken, gelen ilk bilgilerin olumlu olduğu belirtildi. Merih Demiral’ın gerisinde kalan ve devre arasında ayrılması ya da kiralık olarak bir takıma gitmesi gündemde olan 29 yaşındaki oyuncu, Atalanta’da 165 resmi maçta görev yaparken bu 7 gol ve 6 da asist kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN