Kartal gözünü Çağlar’a dikti

Kartal gözünü Çağlar’a dikti

Süper Lig’e verilen Dünya Kupası arasında kadrosunu güçlendirmek isteyen Beşiktaş, savunma takviyesine odaklandı. Kaan Ayhan’ı liste başına alan Siyah-Beyazlı ekip, Leicester City’de mutsuz olan Çağlar Söyüncü için de harekete geçme kararı aldı.

Sezon içerisinde teknik direktör değişikliğine giden Beşiktaş’ta, transfer çalışmaları devam ediyor. Savunmada yaşanan soruna çözüm arayan teknik direktör Şenol Güneş, bu bölgeye takviye yapılmasını istiyor. Güneş, yönetimden savunma rotasyonunun güçlendirilmesini talep etti. Tecrübeli teknik adam önceliğini ise yerli savunmacılara veriyor. Bu doğrultuda uzun zamandır listede yer alan Kaan Ayhan’ın yanı sıra Leicester City’de uzun süre kulübede bekletilen Çağlar Söyüncü de radara girdi.

Beşiktaş, geçtiğimiz transfer dönemlerinde de Kaan’ı renklerine bağlamak istemişti. Kaan Ayhan için talipli olan tek takım Beşiktaş değil. Siyah-Beyazlıların ezeli rakiplerinden Fenerbahçe de yıldız oyuncu için devrede. Şu anda Sassuolo’dan 600 bin euro kazanan Kaan için Sarı-Lacivertliler önce 1.5 milyon euro teklif ederken, ardından rakamı 2 milyon euroya kadar yükseltmişti. Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda girişimlerini hızlandıran Siyah-Beyazlılar, oyuncunun Beşiktaş’a sıcak bakmasını da avantaj olarak kullanarak bu transferi mutlu sonla noktalamak istiyor.

Çağlar konusunda ise transfer süreci daha ağır işliyor. Kulübünün yeni sözleşme teklifini kabul etmemesi sebebiyle İngiliz ekibinde gözden düşen ve bu sezon sadece 2 maçta süre alabilen 26 yaşındaki futbolcu, sezon sonunda boşa çıkacak. Yönetim, yeni dönem için başka bir Avrupa devine transfer olma planı olan oyuncuya, sezon sonuna kadar Beşiktaş’ta kiralık oynamayı önerecek. Piyasa değeri 22 milyon euro bandında olan Çağlar’ı sezon sonunda kadrosuna katabilmek için başta İngiltere Premier Lig ve İspanya La Liga’dan kulüpler olmak üzere birçok kulüp şimdiden sırada. Siyah-Beyazlılar, Beşiktaş’a yarım dönem imza atması halinde düzenli olarak forma giyeceği için yeni takımına hazır olarak gidecek olması sebebiyle yıldız ismin önerilerine olumlu yanıt vermesini bekliyor. Çağlar’ın maliyetinden kurtulmayı hedefleyen Leicester City yönetimi de sezon sonuna kadar kiralama yöntemine sıcak bakıyor.

BOYD İLE YOLLAR AYRILDI

Beşiktaş’ta yabancı oyuncu kuralı nedeniyle lisansı çıkarılmayan ABD’li futbolcu Tyler Boyd ile yollar ayrıldı. TFF’nin internet sitesindeki futbolcu bilgi bankasında Boyd’un sözleşmesinin feshedildiği bilgisi yer aldı. Kiralık oynadığı MKE Ankaragücü’nde ortaya koyduğu başarılı performansın ardından 2019-2020 sezonunda Vitoria Guimaraes’ten bonservisiyle alınan Boyd, Beşiktaş’ta beklenen performansı sergileyemedi. Beşiktaş’ta 26’sı Süper Lig olmak üzere toplam 35 resmi maça çıkan 27 yaşındaki kanat oyuncusu, 4 kez gol sevinci yaşadı. 2020-2021 sezonunun ikinci yarısını Demir Grup Sivasspor, 2021-2022 sezonunu ise Çaykur Rizespor’da kiralık olarak geçiren Boyd, bu sezon Siyah-Beyazlı ekipte 1 maçta 45 dakika süre aldı. -AA

ALLİ’DE OPSİYON KULLANILMAYACAK

Beşiktaş yönetiminin yazın transferi esnasında opsiyonu için uzun pazarlık yaptığı ve sezon sonuna göre devre arası için bonservisini 2 milyon euro daha düşük tuttuğu Dele Alli, beklentileri karşılayamadı. İngiliz futbolcunun ocak ayında 6 milyon euro, sezon sonu 8 milyon euro olan opsiyonunun devre arasında kullanılması düşünülmüyor. Sezon sonuna kadar değişim gösterip, performansını üst seviyeye çıkarması halinde yeniden değerlendirme yapılacak. Siyah-Beyazlı forma ile 7 Süper Lig, bir de Ziraat Türkiye Kupası maçına çıkan Dele Alli her iki kulvarda da birer gol atabildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN