Kanarya kadroyu koruyacak

Kanarya kadroyu koruyacak

Süper Lig’e verilen Dünya Kupası arasına liderlik koltuğunda giren Fenerbahçe’de takımın yıldızlarına teklif yağıyor. Gelen tekliflere rağmen teknik direktör Jorge Jesus, sistemin devamlılığını korumak ve yarışta kalmak için yönetimden kadronun korunmasını talep etti.

Başkan Ali Koç’un uzun uğraşları sonucunda Fenerbahçe ile 1 yıllık resmi sözleşme imzalayan ve kısa sürede kalitesini gösteren Jorge Jesus, taraftarın ve camianın sevgilisi haline geldi. Sarı-Lacivertlileri ligde lider yapan, UEFA Avrupa Ligi’nde de yine gruptan lider çıkartan Portekizli teknik adam, hepsinden daha önemlisi herkesin takdir ettiği bir futbol oynatıyor.

Sakat oyuncuların takıma dönmesiyle birlikte Jorge Jesus oyun sisteminde de değişikliğe gidecek. Deneyimli hoca, yeniden 3’lü savunmaya dönecek. Son dönemde çok fazla rotasyon yapamayan tecrübeli teknik direktör, eksiklerin dönüşüyle birlikte rotasyon yaparak, oyuncuların üzerine fazla yük binmesi nedeniyle sakatlık riskini en aza indirmeye çalışacak. Fenerbahçe, özellikle Luan Peres ve Gustavo Henrique’nin yaşadığı sakatlıkların ardından 4’lü savunma oynamaya başlamıştı. Fenerbahçe’de kadroda yıldızı parlayan isimlere teklifler gelmesinin ardından Jorge Jesus, oturmuş düzenin bozulmaması adına kimsenin takımdan ayrılmasını istemiyor. Özellikle Ferdi Kadıoğlu, Miguel Crespo, Osayi-Samuel ve Arda Güler’e gelen tekliflerin sezon sonu değerlendirilmesini talep eden Portekizli çalıştırıcı kadronun korunması konusunda ısrarcı. İtalyan devi Napoli ve Milan’ın Sarı-Lacivertli ekibin kapısını çalması ile tedirgin olan deneyimli teknik adam, yönetimden güvence istedi.

Ayrıca Fenerbahçe’de Jorge Jesus’un sistem devamlılığı sağlaması için de savunma hattına takviye çalışmaları devam ediyor. Sarı-Lacivertli ekip, Samet Akaydın’ı liste başına alırken Adana Demirspor, 28 yaşındaki savunma oyuncusu için 3 milyon euroluk bir bonservis talep ediyor. Fenerbahçe ise Adana Demirspor’a 1.5 milyon euro ile savunma oyuncusu Lemos’u önerecek. Samet Akaydın, Adana Demirspor formasıyla 54 maça çıktı ve 4 defa fileleri sarstı.
Öte yandan Dünya Kupası nedeniyle lige verilen arada, Jesus futbolcularına 25 Kasım’a kadar izin vermişti. Türk Milli Takımı forması ile İskoçya ve Çekya maçlarının aday kadrosuna çağrılan Altay, Ferdi, İsmail, İrfan Can, Arda ve Emre Mor bu nedenle takıma 25 Kasım yerine 3 gün sonra katılacak.

CRESPO’DA KARAR HAFTASI

Fenerbahçe, Crespo’nun menajeri ile Portekizli yıldızın geleceğini konuşmak için bir araya gelecek. Crespo için gelen tekliflerin masaya yatırılacağı gibi oyuncunun 30 Haziran 2024’te sona erecek sözleşmesinin uzatılması için de görüşülecek. Crespo’ya İspanya, Fransa ve Almanya’dan ciddi tekliflerin geldiği biliniyor. Özellikle geçtiğimiz yaz transfer döneminde Atletico Madrid ile Sevilla oyuncu için teklifte bulunmuştu. Fenerbahçe, Crespo’yu ara transfer döneminde satmayı kesinlikle düşünmüyor. Tüm teklifler sezon sonunda değerlendirmeye alınacak. Crespo için kapıyı 15 milyon eurodan açacak Fenerbahçe, Crespo’nun sözleşmesini 2 yıl daha uzatmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN