Dünya kupası tarihinde bir ilk: Katar tarihe geçti

Dünya kupası tarihinde bir ilk: Katar tarihe geçti

2022 FIFA Dünya Kupası başladı. Ev sahibi Katar ile Ekvador arasındaki açılış maçı renkli görüntülere sahne olurken karşılaşmayı Ekvador 2-0 kazandı. Mücadelenin 2 golünü de Fenerbahçeli futbolcu Enner Valencia atarken turnuva tarihinde de bir ilk yaşandı. İlk kez bir turnuvaya ev sahipliği yapan ülke, açılış maçını kaybetti.

2022 FIFA Dünya Kupası heyecanı Katar ev sahipliğinde başladı. Al-Bayt Stadyumu’nda gerçekleştirilen açılış töreni görsel şölene sahne oldu. 2022 FIFA Dünya Kupası heyecanı ise ev sahibi Katar ile Ekvador arasındaki açılış maçıyla başladı. A Grubu’ndaki maçta Ekvador, ev sahibi Katar ile karşı karşıya geldi. Mücadeleyi İtalya’dan hakem Daniele Orsato yönetti. Orsato’nun yardımcılıklarını ise Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini üstlendi.

Fenerbahçeli Enner Valencia, 15’inci dakikada kalecinin müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldı ve takımına penaltı kazandırdı. Penaltıda topun başına geçen Valencia, 16’ncı dakikada takımını 1-0 ön geçiren gole imza attı. İlk yarıdaki etkili oyununu sürdüren Ekvador’da Valencia bu kez de 31’inci dakikada sahneye çıktı. Preciado’nun ortasında penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Valencia, yaptığı kafa vuruşuyla takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Mücadelede başka gol olmadı ve A Grubu’nda Ekvador, Dünya Kupası’na 3 puanla başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AÇILIŞ TÖRENİNİ VE AÇILIŞ KARŞILAŞMASINI İZLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al-Bayt Stadyumu’nda düzenlenen açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış törenini, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani ve konuk diğer devlet-hükumet başkanları ile birlikte izledi. Törende, Katar Emiri Şeyh Temim bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Katar - Ekvador maçını da seyretti.

İLK KEZ EV SAHİBİ TAKIM KAYBETTİ

300 milyar dolarla tarihin en pahalı Dünya Kupası, adeta yeniden inşa edilen Katar'da futbolseverlerle buluşurken ev sahibinin kaybetmesi kupa tarihinde bir ilkin yaşanmasına sebep oldu. Al Bayt Stadı'nda oynanan ve İtalyan hakem Daniele Orsato'nun yönettiği Dünya Kupası'nın açılış maçında Katar'ın mağlup olmasıyla Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir turnuvaya ev sahipliği yapan ülke, açılış maçını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN