Messi ile Ronaldo'nun tarihi 'satranç' fotoğrafının gizemi çözüldü: Herkesi şaşırtan detay!

Messi ile Ronaldo'nun tarihi 'satranç' fotoğrafının gizemi çözüldü: Herkesi şaşırtan detay!

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası, Katar-Ekvador karşılaşmasıyla başladı. 18 Aralık akşamı sona erecek turnuvanın açılış maçında Ekvdor, ev sahibi takımı 0-2 mağlup etti. Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Messi ile Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası'nın başlamasına saatler kala yaptıkları ortak paylaşımla dikkatleri üzerine çekerken tarihi fotoğrafın hikayesi herkesi şaşırttı.

Dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği 2022 Dünya Kupası, bu akşam Katar'ın Al Kor kentindeki Al Bayt Stadı'nda oynanan Katar-Ekvador karşılaşmasıyla başladı. Katarü ev sahibi takımı Fenerbahçe'nin golcüsü Valencia'nın golleriyle 0-2 mağlup etti.

Futbol tarihinin 22. Dünya Kupası, 18 Aralık'ta Lusail şehrinde oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek. Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen Arjantinli yıldız Lionel Messi ile Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası'nın başlamasına saatler kala yaptıkları ortak paylaşımla dikkatleri üzerine çekerken tarihi fotoğrafın hikayesi herkesi şaşırttı.

Portekiz ile 5. kez Dünya Kupası'nda oynayacak olan Cristiano Ronaldo ve Arjantin ile 5. kez Dünya Kupası heyecanı yaşayacak olan Lionel Messi, dün akşam aynı anda sosyal medya hesaplarından satranç oynarken çekilmiş bir fotoğraflarını paylaştı. Bu paylaşımlar bir anda büyük ilgi çekti.

Resim

İki yıldızın, ilk mağazasını 1885 yılında Londra'daki Oxford Caddesi’nde açan ve 2016 yılında 27,3 milyar dolar tutarındaki değeri ile dünyanın en lüks markası olarak gösterilen Louis Vuitton markasının fotoğraf çekimi için bir araya geldiği öğrenildi.

İki oyuncunun aynı anda sosyal medya hesaplarından paylaştıkları fotoğraf kısa sürede büyük ilgi gördü. Kıs süre içinde çok sayıda yorum ve beğeni alan fotoğraf biranda sosyal medyanın gündemine oturdu. Fotoğrafın hikayesi ise herkesi şaşırttı.

AYNI MARKA ZİDANE, PELE VE MARADONA'YI BİR ARAYA GETİRMİŞTİ

Ronaldo ve Messi'nin kamera karşısına geçtiği lüks marka, Güney Afrika'da düzenlenen ve İspanya'nın şampiyonluğu ile sonuçlanan 2010 Dünya Kupası öncesinde efsane futbolcular Pele, Maradona ve Zidane'ı langırt masasının etrafında toplamış ve ortaya yine ikonik bir kare çıkmıştı.

Ronaldo ile Messinin ikonik fotoğrafı Satranç dizilişinde tarihi gönderme, kamera arkası görüntülerde büyük hayal kırıklığı...

FOTOĞRAFIN HİKAYESİ HERKESİ ŞAŞIRTTI

Ronaldo ve Messi, satranç tahtasının başında çekilmiş fotoğraflarını paylaştıktan sonra tahtadaki taşların pozisyonu da dikkat çekti. İlk olarak taşların pozisyonuna göre oyunu kimin kazanabileceği yönünde yorumlar yapıldı ancak gerçek bir süre sonra ortaya çıktı. Sosyal medyada gündem olan fotoğrafın, aslında bir yenişememe anının yeniden canlandırılması olduğu öğrenildi.

Fotoğraftaki satranç pozisyonunun, satrançta 'büyük usta' unvanı kazanan oyuncular Magnus Carlsen ve Hikaru Nakamura’nın 2017’deki karşılaşmasından alındığı ortaya çıktı.

Ronaldo ile Messinin ikonik fotoğrafı Satranç dizilişinde tarihi gönderme, kamera arkası görüntülerde büyük hayal kırıklığı...

40'ar hamle sonucunda Nakamura (siyah) ile Carlsen (beyaz) masadan beraberlikle ayrılmıştı.

Fotoğrafta Messi’nin siyah kalesi beyaz piyonu yerse, Ronaldo’nun veziri kaleyi yer. Bu olursa Messi’nin veziri Ronaldo’nun vezirini, Ronaldo’nun şahı ise Messi’nin vezirini yer.

'MESSİ İLE AYNI TAKIMDA OYNAMAK NEDEN OLMASIN?'

Öte yandan Portekizli yıldız Ronaldo'nun Dünya Kupası öncesinde İngiliz basınına verdiği röportajda 'Messi ile aynı takımda oynar mısın?' sorusuna "Neden olmasın, bilmiyorum. Asla asla diyemezsiniz." şeklinde cevap vermesi ve bu röportajdan hemen sonra iki ismin aynı anda paylaşım yapması bazı kullanıcılar tarafından 'Ronaldo PSG'ye transfer olacak' şeklinde yorumaldnı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN