Yıldızlara teklif yağmuru

Yıldızlara teklif yağmuru

Sezon başında yönetim kadrosu ve teknik heyeti değişen Galatasaray’da taşlar yerine oturdu. Takviyelerin uyum sürecini atlatması ve takımın oyunu, camiayı memnun ederken yükselen formların ardından yıldız isimlere birçok transfer teklifi gelmeye başladı.

Galatasaray’da son haftalarda yükselen performans sonucunda yıldız futbolculara da ilgi arttı. Sezon başında başkanlığa tekrardan seçilen Dursun Özbek, teknik direktör Domenec Torrent’in yerine Süper Lig’in tecrübeli ve şampiyonluk yaşamış ismi Okan Buruk’u getirmişti. Sezon öncesi kampında yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çeken Cimbom, 13 transferle kadrosunu güçlendirdi. Fatih Terim’in başlattığı gençlik aşısı sırasında transfer edilen çoğu genç futbolcuyla da yollarını ayıran Galatasaray, gönderdiği futbolculardan 13 milyon euroluk gelir elde etti. Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao’yu Sevilla’ya transfer eden Cimbom bonservis olarak 12 milyon euro kazanmıştı. Kazanılan bonservis ücretleri ile dünya yıldızlarını kadrosuna katan Sarı-Kırmızılılar, Dries Mertens, Lucas Torreria, Mauro Icardi, Juan Mata gibi yıldızları transfer etti.

Sezona çok iyi başlamayan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’a güvenilmesi sonucunda Cimbom istediği oyunu sahaya yansıttı. Dünya Kupası arasından önce çıktığı 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik aldı. Son 3 haftada direkt şampiyonluk rakipleri olan Beşiktaş ve Başakşehir’i mağlup eden Galatasaray puan tablosunda üst sıralara tırmandı. Sarı-Kırmızılılar yıldızlarının da oyuna etki etmesiyle Başakşehir’i 7-0 mağlup ederken kupa arasına moralli girdi.

Lige düşük formla başlayan Kerem Aktürkoğlu gibi oyuncuların da form seviyesinin yükselmesi taraftarı memnun eden bir diğer etken oldu. Yükselen formuyla Dünya Kupası arasına giren Cimbom’da futbolculara da Avrupa’dan teklifler gelmeye başladı. Lucas Torerria’yı İtalyan devi Milan, Victor Nelsson’u Marcao’nun takımı Sevilla ve Driens Mertens’i de Japon kulübü Vissel Kobe’nin istediği öğrenildi. Sezona 23. şampiyonluk parolasıyla çıkan Galatasaray, ocak ayında olağanüstü bir durum yaşamadığı sürece hiçbir futbolcusunu göndermek istemiyor. Teknik direktör Okan Buruk’un oyununun en önemli üç parçası olan Mertens, Torreria ve Nelsson’u göndermeyerek şampiyonluk yolunda sağlam adımlarla devam etmek istiyor.

ADAPTE OLMAK ZORUNDAYIZ

Galatasaray’ın golcü oyuncusu Haris Seferovic, İsviçre ile Dünya Kupası finallerine ikinci kez katılacak olmanın heyecanını yaşıyor. GS TV’ye konuşan Bosna Hersek asıllı İsviçreli golcü, “Herkesin gidebildiği bir yer değil. Ülkemi temsil edeceğim için mutluyum. Ben elimden gelen her şeyi yapacağım, takımım da yapacaktır. Umarım geleceğimiz en yüksek noktaya da geleceğiz” dedi. Dünya Kupası finallerinin ilk kez kasım ayında başlayacağı hatırlatılan Seferovic,”Garip bir şey olacak, biraz farklı olacak. Çünkü normalde sezon sonundan başlayan bir şeydi, şimdi bizim buna adapte olmamız lazım. Başka bir şansımız yok tabii ki. Güzel bir ülkede, güzel havanın olduğu bir ülkede olacak, bizim de adapte olmamız lazım. Mücadele edeceğiz” diye konuştu.

CİMBOM’DAN FORVET HAREKATI

Galatasaray’da sezon başında transfer edilen Haris Seferovic’in yerine Moussa Dembele geliyor. Sezon başında transfer edilen Seferovic bekleneni veremedi ve bu sezon oynadığı hiçbir maçta katkı sağlayamadı. Galatasaray’ın devre arasında yollarını ayıracağı Seferovic’in yerine Lyon’la sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Moussa Dembele transfer edilecek. Ara transfer döneminde Dembele’yi kadrosuna katmak isteyen Cimbom’un yıldız futbolcuyu sezon sonunda bonservissiz şekilde kadrosuna dahil etme fırsatı da bulunuyor. Moussa Dembele Lyon’la çıktığı 156 maçta 69 kez ağları havalandırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN