Cimbom Buruk’la devam edecek

Cimbom Buruk’la devam edecek

Galatasaray’da sezon başında aldığı olumsuz sonuçlarla koltuğu sallanan teknik direktör Okan Buruk, rüzgarı tersine çevirdi. Sarı-Kırmızılı yönetim, deneyimli çalıştırıcının son dönemde aldığı sonuçların ardından gelecek sezonda da yoluna Okan Buruk ile devam etme kararı aldı.

Dünya Kupası arasına Fenerbahçe’nin iki puan arkasında ikinci sırada giren Galatasaray, istatistiklerde ise zirvede yer alıyor. Süper Lig’in en çok gol beklentisi üreten, en az rakibe gol beklentisi fırsatı veren, en çok ceza sahasında topla buluşan, en çok şut çeken, en çok isabetli şut atan, en çok korner kullanan ve en çok şutu direkten dönen takımı Sarı-Kırmızılılar oldu.

Son 3 maçını kazanan Sarı-Kırmızılı ekip, Dünya Kupası sonrasında çıkacağı ilk maçta İstanbulspor’u yenerek çıkışını devam ettirmeyi hedefliyor. Galatasaray’da yakalanan olumlu havanın ardından teknik direktör Okan Buruk’un geleceği netleşmeye başladı. Galatasaray’ın Süper Lig’de son 3 maçta aldığı 3 galibiyet Sarı-Kırmızılı takımda yüzlerin gülmesini sağladı. Birkaç hafta öncesine kadar koltuğu tartışılan ve Başakşehir maçına kadar süre biçilen teknik direktör Okan Buruk, alınan başarılı sonuçlar sonrasında hem yerini sağlamlaştırdı hem de şampiyonluk yolunda camiaya güven verdi.

Galatasaray yönetimi, Dünya Kupası’ndan sonra başlayıp hiç ara vermeden devam edecek lig yarışında Buruk’a moral vermek sezon başında 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Buruk’un anlaşmasında yer alan opsiyon hakkını kullanacak. Başakşehir’le şampiyonluk yaşayan, sezon başında yıllarca formasını terlettiği ve büyük başarılara imza attığı Galatasaray’ın başına geçen Okan Buruk, oynattığı futbol ve takıma olan hakimiyeti ile herkesin takdirini kazandı.

AANHOLT’DA FESİH ÇIKMAZI

Galatasaray’da gözden çıkarılan Hollandalı futbolcu Van Aanholt, 31 Mayıs 2024’te sona erecek sözleşmesindeki tüm bedelin ödenmesini talep etti. Kalan 1.5 sene için net 2 milyon 850 bin euro talebinde bulunan 32 yaşındaki futbolcu, bu süre içerisinde kazanılacak bonusların da elde edilmiş gibi kendisine verilmesi talebinde bulundu. Bu süreçte sözleşmesinde toplamda 1 milyon 50 bin euro bonus maddesi bulunan Aanholt’un, bu rakamın önemli bir bölümünü istediği öğrenildi. Bunun da yaklaşık 750 bin euro olduğu ifade edildi. Tecrübeli oyuncunun kontratının feshedilmesi halinde yaklaşık 3.5 milyon euro alacağı bildirildi.

ASLAN’A MORUTAN PİYANGOSU

Fatih Terim döneminde Galatasaray’a uzun uğraşlar sonunda Steaua Bükreş takımından transfer edilen 23 yaşındaki Olimpiu Morutan, hayal kırıklığı yaratmıştı. Genç futbolcu, bu sezon başında Serie B ekibi Pisa Calcio’ya transfer oldu. Morutan, İtalya’da henüz 12 maçta 4 gol 3 asistlik performans sergileyerek tüm dikkatleri üstüne çekti. Çizme’deki performansıyla göz dolduran Rumen yıldız, Avrupa devlerinin peşine taktı. Pisa’nın İtalya Serie A’ya çıkması durumunda 5.5 milyonluk opsiyon devreye girecek. Ancak Pisa’nın ligdeki konumu iyi olmadığı için Cimbom, oyuncusunu daha yüksek bedellerle Avrupa’ya satma fırsatını yakalayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN