Cimbom kadrosuna güç katacak

Cimbom kadrosuna güç katacak

Süper Lig’de performansını son haftalarda yükselten Galatasaray, Dünya Kupası arasına ikinci sırada girdi. Sahaya yansıyan futbolu geliştirmek isteyen teknik heyet, aksayan bölgelere takviye isterken yönetim, transfer çalışmalarına şimdiden başladı.

Spor Toto Süper Lig’e büyük bir değişimle başlayan Sarı-Kırmızılılarda teknik direktörlüğe Süper Lig’in şampiyon teknik adamlarından Okan Buruk getirilmişti. Lige Antalyaspor deplasmanında başlayan Cimbom sahadan galibiyetle ayrılırken sahaya yansıttığı futbol taraftarı ve camiayı memnun etmeye yetmemişti. Camia, Okan Buruk konusunda tereddüt yaşasa da ligin son haftalarında istediği oyunu sahaya yansıtan Okan Buruk ve öğrencileri, aldıkları puanlarla taraftarını memnun etmeyi başarmıştı.

FIFA Dünya Kupası arasına art arda 3 galibiyetle giren Galatasaray, direkt şampiyonluk rakipleri Beşiktaş ve Başakşehir’i mağlup ederek 2.sıraya yerleşti. Dünya Kupası arasıyla birlikte transfer için kolları sıvayan Buruk ve ekibi, yönetime transfer istedikleri pozisyonları iletti. Devre arasında yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Seferovic’in yerine bir santrafor isteyen Cimbom, Lyon’dan Mousa Dembele’yi listenin başına aldı. Dembele’nin menajeriyle İstanbul’da ilk görüşmeyi gerçekleştiren yönetimin transferde ilerleme kaydettiği öğrenildi. Santrafora yerli bir isim de transfer etmek isteyen Cimbom, Dembele’nin yanında Brighton forması giyen Deniz Undav’ın da şartlarını araştırıyor.

Cimbom’da ayrıca kanatlara da yerli bir isim takviyesi gündeme geldi. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak top koşturduğu Adana Demirspor’da çıktığı 34 maçta 9 gol ve 12 asist kaydeden Yunus Akgün, Galatasaray’da bekleneni veremedi. Formayı Rashica’ya kaptıran Yunus’un Hull City forması giyen Doğukan Sinik ile takas yapılacağı iddia edildi. Stopere de yerli bir isimle takviye yapmak isteyen Sarı-Kırmızılılar Sassuolo’dan Kaan Ayhan’ı istemiş ancak yüksek bonservis sebebiyle transferden vazgeçme aşamasına gelmişti. Sassuolo’nun Kaan Ayhan’ın bonservisini düşürmesini bekleyen Cimbom, Kaan Ayhan’ın takım arkadaşı Mert Müldür’ü de gündemine aldı. Galatasaray’ın Kaan ve Mert transferinde rakibi ise; Fenerbahçe.

ASLAN SOL BEK ARIYOR

Dünya Kupası arasıyla beraber transfer çalışmalarına hızla başlayan teknik heyet ve yönetim sol bek arayışına girdi. Patrick Van Aanholt’la devre arasında kesin olarak yolların ayrılması beklenirken Aanholt’un yerine iyi bir sol bek araştırılıyor. Yönetimin yerli olarak Emre Taşdemir ve Kazımcan Karataş’ın bulunduğu bölgeye yabancı bir transfer yapmak istediği öğrenildi. Sezon başında da Sarı-Kırmızılıların hedefinde olan Omar Campos için yeniden girişimler hızlanacak. Okan Buruk’un da çok istediği Campos, Meksika ekibi Santos Laguna’da oynuyor. Campos, Santos Laguna formasıyla bu sezon 1 gol 3 asistlik performans sergiledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN