Fener hücumda fark yarattı

Fener hücumda fark yarattı

Fenerbahçe, Dünya Kupası arasına liderlik koltuğunda girerken rakip filelere 35 gol bıraktı. Tüm gol çeşitlerinde dengeli bir dağılım yakalayan Sarı-Lacivertli ekipte Ekvadorlu yıldız Enner Valencia, kaydettiği gollerle takımını sırtlayan isim oldu.

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si Süper Lig’de Dünya Kupası arasına lider girdi. Özellikle attığı 35 golle rakiplerine fark attı. Sarı-Lacivertliler için en güzel istatistiklerden birisi de gol şansını tek bir opsiyona bağlamamış olması. Süper Lig’de bu sezon 4 büyükler gollerini nasıl attığına bakıldığında Fenerbahçe’nin tüm istatistiklerde dengeli bir ortalama yakalaması dikkat çekti.

Takımların bulduğu gol sayısına göre set hücumunda kaydettiği skorlarda Beşiktaş yüzde 54, Galatasaray yüzde 52, Trabzonspor yüzde 37, Fenerbahçe ise yüzde 36’lık oran yakaladı. Kontra atak gollerinde Galatasaray yüzde 39 ile öne çıkarken Fenerbahçe yüzde 31, Beşiktaş ise yüzde 7’lik oran yakaladı. Duran toplarda Trabzonspor yüzde 47, Beşiktaş yüzde 38, Fenerbahçe yüzde 33’lük oran tuttururken Galatasaray yüzde 8.7 ile dibi gördü.

Fenerbahçe’nin gol yükünü çeken isimlerin başında ise Enner Valencia geliyor. Ekvadorlu futbolcu, şimdiden resmi maçlarda 15 kez fileleri sarstı, 4 gol pası verdi. 33 yaşındaki forvet, bu gollerin 13’ünü lig maçlarında kaydetti. Valencia, bu başarısıyla krallık yarışında açık ara zirveye yerleşti. Deneyimli futbolcu, adını kulüp tarihine yazdırmayı da başardı.

Sarı lacivertlilerde 3’üncü sezonunu geçiren Valencia, ligdeki toplam gol sayısını 32’ye yükseltti. Ekvadorlu oyuncu, kulüp tarihinin önemli isimlerinden Can Bartu, Rıdvan Dilmen ve Pierre van Hooijdonk’un gol sayısına ulaştı.

ALTAY’A SÖZLEŞME KAPIDA

Fenerbahçe yönetimi, transferde girişimlerini sürdürüyor. Sarı-Lacivertlilerde performansı sezon içinde eleştiri alan isimlerden milli kaleci Altay Bayındır için de karar verildi. Yönetim, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan kaptan Altay Bayındır ile masaya oturmaya hazırlanıyor. Sarı-Lacivertliler, 24 yaşındaki file bekçisine 5 yıllık kontrat önermeyi planlıyor. Hedef, 1 Ocak’tan önce imzayı attırmak. 2019’da Ankaragücü’nden transfer edilen 24 yaşındaki kaleci, Fenerbahçe’de bir oyuncunun ulaşabileceği en önemli konumlardan birine gelerek kaptanlık pazubandının sahibi oldu. Altay’ın sözleşmesi bu sezonun sonunda bitecek.

ALİOSKİ KALMAK İSTİYOR

Fenerbahçe, yaz döneminde sol bek için uzun süre arayışta bulunduktan sonra Makedon oyuncu Ezgjan Alioski’yi ücretsiz şekilde kiralamıştı. Alioski’nin bonservisi Suudi Arabistan ekiplerinden Al- Ahli’de bulunuyor. 30 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe’de henüz 3 ay geçirmesine rağmen kısa sürede adapte oldu. Alioski, 17 resmi maçta 920 dakika sahada kaldı, 1 gol atarken, 2 de asist yaptı. Sarı-Lacivertlilerde çok mutlu olan Makedon sol bek kariyerini Çubuklu forma altında sürdürmek istiyor. Yönetim ise Alioski’nin bonservisi alma konusunu sezonun ikinci yarısında değerlendirmeyi planlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN