Dünya Kupası para basacak

Dünya Kupası para basacak

2022 Dünya Kupası’nın FIFA’ya ne kadar para kazandıracağı belli oldu. Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası için geri sayıma geçilirken, FIFA’nın dev turnuvada ülke federasyonlarına dağıtacağı para da belli oldu.

Futbolun patronu FIFA, Dünya Kupası organizasyonundan toplam 4 milyar 666 milyon dolar (güncel kurlarla yaklaşık 86 milyar 822 milyon 528bin TL) gelir elde etmeyi hedefliyor. Televizyon yayın hakları gelirlerin büyük bir kısmını oluşturuyor.

FIFA’nın TV yayın haklarından elde edileceği gelirin 2 milyar 460 milyon dolar olduğu öğrenildi. Bu da gelirin yarısından fazlası ediyor. FIFA gelirlerden şampiyon takıma 42 milyon dolar verecek.

KATAR’DAN KİRALIK DESTEK HAMLESİ

2022 Dünya Kupası’na sayılı günler kala gündeme kiralık taraftar iddiası geldi. Marca gazetesinin haberine göre ev sahibi Katar, Dünya Kupası’na beklenen ilgi olmadığı için taraftar kiraladı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde de her ülke için ayrı ayrı Pakistanlı taraftarlar kiralandığı görülüyor. Katar hükümeti taraftar başına 10 dolar, 3 öğün yemek ve ücretsiz konaklama gibi imkanlar sağladı.

Maça birkaç saat kala tribünlerin boş kalması durumunda ise çevredeki inşaatlardan yabancı işçilerin ücretleri ödenerek tribünlere getirilecek. Dünya Kupası hakkında atılan bir başka iddia ise, İngiliz taraftarlara ülke hakkında olumlu yorum yapmaları için günlük 105 dolar ödenmesi ve 5 yıldızlı konaklama imkanı sunulması oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN