En değerli takım İngiltere

En değerli  takım İngiltere

2022 Dünya Kupası’na sayılı günler kalırken İngiltere Milli Takımı, 1 milyar 290 milyon euroluk kadro değeri ile dikkatleri çekiyor. 92 yıllık Dünya Kupası tarihinde, 79 ülke turnuvada mücadele ederken klasman lideri 237 puanla Brezilya oldu.

2022 Dünya Kupası’na sayılı günler kalırken Ajans Press Dünya Kupası’nın enlerini araştırdı. 1930 yılından beri düzenlenen turnuva, tarihinde ilk defa Kuzey Yarım Küre’de kış mevsimine denk gelen bir zamanda oynanacak. Katar’ın ev sahipliği yapacağı büyük organizasyonda 8 farklı stadyum boy gösterecek. Klasman liderliğini 237 puanla Brezilya elde etti. 221 puanla Almanya ikinci sırada, turnuvaya katılamayan İtalya 156 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

2022 Dünya Kupası’ndaki milli takımlar ve oyuncuların piyasa değerleri incelendiğinde, birinci sıraya 1 milyar 290 milyon euro ile İngiltere’nin yerleştiği görüldü. İkinci sırada Fransa ve üçüncü sırada Brezilya yer aldı. Dünya Kupası tarihinde en çok maç oynayan ve en fazla şampiyonluğa ulaşan takım Brezilya oldu.

Sambacıları 4’er şampiyonlukla Almanya ve İtalya takip etti. 109 karşılaşmayla en fazla müsabakaya çıkan ekipler Brezilya ve Almanya olurken İtalya 83 karşılaşmaya çıktı. Dünya Kupası tarihinin en agresif oyuncusu Javier Mascherano oldu. Arjantinli Mascherano, turnuvada çıktığı 20 maçta 7 sarı kart gördü. Mascherano’yu 20 maçta 6 sarı kart gören Brezilyalı Cafu takip etti. Dünya Kupası’nda en fazla golü Alman Forvet Miroslav Klose attı. Klose attığı 16 golle turnuvanın en fazla gol atan futbolcusu oldu.

basliksiz-1-kurtarildi.jpg
Klasman liderliğini sürdüren Brezilya’da efsane golcü Ronaldo Nazario, kupa tarihinde 15 golle en skorer ikinci isim oldu.

Brezilya efsanesi Ronaldo 15 gol, Alman G. Müller 14 golle en çok gol atan diğer isimler oldu. Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası’nda tam 171 gol atıldı. Bu 1998 Fransa Dünya Kupası ile beraber en gollü turnuvalar olarak tarihe geçti. Son olarak 2018’de düzenlenen Rusya Dünya Kupası’nda 169 gol olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN