Süper Lig'de Fatih 'Sultan' Tekke fırtınası! Son 17 maç 2 yenilgi: 1,7 puan ortalaması...

Süper Lig'de Fatih 'Sultan' Tekke fırtınası! Son 17 maç 2 yenilgi: 1,7 puan ortalaması...

3 Kasım'da Alanyaspor'un başına geçen tecrübeli teknik adam Fatih Tekke, Akdeniz ekibinde aldığı başarılı sonuçlarla takımını üst sıralara taşıdı. Akdeniz ekibinin başında son 17 karşılaşmada yalnızca 2 yenilgi alan başarılı teknik adam söz konusu karşılaşmalarda 29 puan toplarken 1,7 puan ortalaması yakaladı.

FURKAN UZUN

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Sivasspor karşısında alınan yenilgi sonrasında Ömer Erdoğan ile yaşanan ayrılığın ardından Alanyaspor'un başına geçen Fatih Tekke, Akdeniz ekibinin başına geçtiği günden bu yana aldığı başarılı sonuçlarla Süper Lig'e damga vurdu. 3 Kasım'da Alanyaspor'un başına geçen tecrübeli teknik adam Fatih Tekke, Akdeniz ekibinde dikkat çekici sonuçlara imza attı.

Fatih Tekke takımın başına geçmeden önce 10 karşılaşmada yalnızca 2 galibiyet elde ederek sadece 10 puan toplayabilen Akdeniz temsilcisi, 46 yaşındaki teknik adamın takımın başına geçmesinin ardından Süper Lig'deki 20 karşılaşmada 7 galibiyet 8 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 29 puan topladı. Akdeniz ekibi bu karşılaşmalarda 29 gol atarken kalesinde de 29 gol gördü.

FATİH TEKKE ALANYASPOR'A İMZA ATTIĞI GÜNDEN BU YANA SÜPER LİG'DEKİ PUAN DURUMU

ResimİKİNCİ YARININ EN AZ MAĞLUP OLAN DÖRT TAKIMINDAN BİRİ

Turuncu-yeşilli ekip, Fatih Tekke yönetiminde Süper Lig'in ikinci yarısındaki 11 karşılaşmada 4 galibiyet ve 5 beraberlik ile 17 puan topladı. Akdeniz ekibi, Fatih Tekke yönetiminde Süper Lig'in ikinci yarısında yalnızca 2 yenilgi alarak Süper Lig'in ikinci yarısında en az mağlubiyet alan dört takımdan biri oldu.

Ligin ikinci yarısında 19 gol kaydederek kalesinde 16 gol gören turuncu-yeşilli ekip, bu sezon Süper Lig'in ikinci yarısına ait puan durumunda 6. sırada yer aldı.

SÜPER LİG'İN İKİNCİ YARISINA AİT PUAN DURUMU

Resim

SON 17 MAÇTA SADECE 2 YENİLGİ

Akdeniz ekibi, başarılı teknik adam yönetiminde son üç karşılaşmadan zaferle ayrılırken Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 6 maça çıkarttı. Turuncu-yeşilli ekip, Fatih Tekke yönetiminde Süper Lig'de son 17 karşılaşmada ise yalnızca 2 yenilgi alarak 29 puan topladı ve 1,7 puan ortalaması yakaladı. Alanyaspor, Süper Lig'deki son 10 karşılaşmada ise yalnızca 1 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Sezona kümede kalma hedefiyle başlayan, Fatih Tekke'nin takımın başına geçmesi sonrasında ise Avrupa Kupaları'na katılma mücadelesi vermeye başlayan Akdeniz ekibi, tecrübeli teknik adam yönetiminde büyük maçlarda çarpıcı sonuçlara imza attı.

BÜYÜK MAÇLARA DAMGA VURDU

46 yaşındaki teknik adam yönetiminde deplasmanda Galatasaray'a 4-0 mağlup olan Alanyaspor, İstanbul'da Beşiktaş'ı 3-1, evinde ise Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti. Turuncu-yeşilli ekip, Kadıköy'de ise rakibiyle 2-2 berabere kalarak sarı-lacivertli ekibe şampiyonluk yolunda ağır darbe vurmuştu.

Akdeniz ekibi, Fatih Tekke yönetiminde çıktığı dört büyük karşılaşmada 7 puan toplayarak yalnızca 1 yenilgi aldı. Alanyaspor söz konusu karşılaşmalarda Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ağlarına toplamda 8 gol kaydederken söz konusu karşılaşmalarda kalesinde ise 8 gol gördü.

'GÖREVE SONRADAN GELEN TEKNİK ADAMLAR' LİSTESİNDE DÖRDÜNCÜ SIRADA

Tecrübeli teknik adam bu sezon 'göreve sonradan gelen' teknik adamlar listesinde ise en çok puan toplayan dördüncü teknik adam oldu.

Süper Lig'de bu sezon göreve sonradan gelen teknik adamlar arasında en çok puan toplayanlar şu şekilde:

1-Çağdaş Atan- 31 maç- 48 puan
2-Abdullah Avcı- 22 maç- 37 puan
3- Markus Gisdol-22 maç- 35 puan
4- Fatih Tekke- 20 maç- 29 puan

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN