Süper Lig'de ilk yarı bitti: İşte veriler

Süper Lig'de ilk yarı bitti: İşte veriler

Trendyol Süper Lig'de 2023/24 sezonun ilk bölümü sona erdi. İlk devrenin verilerine göre 20 takımdan 524 futbolcu forma giydi. 17 maçlık ilk bölümde 237 yerli, 287 yabancı futbolcu görev yaptı.

Hafta başında tamamlanan karşılaşmalar ile Süper Lig'in 17 maçlık ilk bölümü sona erdi. Ligin ilk yarısında oynan karşılaşmalardaki veriler baz alınarak takımlarda forma giyen futbolcular uyruklarına göre değerlendirildi.

Ligde mücadele eden 20 takım toplamda, ilk bölümde 17'şer karşılaşma yaptı. Söz konusu müsabakalarda 524 farklı futbolcu forma giydi. Bu oyuncuların 237'si Türk, 287'si ise yabancılardan oluştu.

SAMSUNSPOR VE PENDİKSPOR ZİRVEDE

İlk bölümde ligin yeni takımlarından Yılport Samsunspor ile Siltaş Yapı Pendikspor, 29'ar futbolcu kullanarak bu alanda zirvede yer aldı. En az futbolcuya ise 23'er isimle Kasımpaşa ile Corendon Alanyaspor görev verdi.

Ligin ilk bölümünde 3 takım, 16'şar yabancı futbolcu oynatarak bu alanda en üst sırayı paylaştı.

1kapak-004.jpg

Yılport Samsunspor, VavaCars Fatih Karagümrük ve Gaziantep FK, 17 müsabakada 16'şar farklı yabancı oyuncu kullandı.

Galatasaray, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Yukatel Adana Demirspor, RAMS Başakşehir ve Siltaş Yapı Pendikspor'da ise 15'er yabancı futbolcu görev yaptı.

Fenerbahçe, Trabzonspor, İstanbulspor, Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor ve Mondihome Kayserispor'da 14'er yabancı oynadı.

EN AZ YABANCI OYUNCU KASIMPAŞA'DA

En az yabancı oyuncu ise 11 isimle Kasımpaşa'da forma giydi. Bu takımı EMS Yapı Sivasspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Corendon Alanyaspor 13'er yabancıyla takip etti. Süper Lig'in ilk bölümünde en fazla Brezilya vatandaşları görev yaptı.

Ligde 17 haftalık periyotta Avrupa, Asya, Afrika ile Güney Amerika kıtalarından ve 66 farklı ülkeden futbolcular top koşturdu.

Bu oyuncular arasında 19 isimle Brezilyalılar çoğunluğu oluşturdu. Bu ülke vatandaşlarını 17 oyuncuyla Fransızlar, 15 oyuncuyla Senegalliler, 13 isimle Portekizliler takip etti.

ÜLKELERE GÖRE SAYILAR

Trendyol Süper Lig'in ilk yarısında ülkelere göre futbolcu sayıları şöyle:

Brezilya (19), Fransa (17), Senegal (15), Portekiz (13), Yunanistan, Bosna Hersek, Nijerya (11), Kosova, Kamerun (10), Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Fildişi Sahili (8), Sırbistan, Hırvatistan, Danimarka, İtalya, Polonya (7), Gana, Cezayir (6), Arnavutluk, Belçika, Hollanda, İngiltere, Romanya (5), Gine Bissau, Fas (4), Yeşil Burun Adaları, Uruguay, Makedonya, Kolombiya, Gambiya, Angola, Arjantin, İspanya, İsrail, İsveç, Norveç (3), Slovenya, Mısır, Mali, Gürcistan, Gine, Gabon, Çekya, Azerbaycan, İran, Özbekistan, Surinam (2), Venezuela, Tunus, Suriye, Slovakya, Macaristan, Lüksemburg, Litvanya, Kosta Rika, Kongo, Kazakistan, Guadelupe, Çad, Bulgaristan, Filipinler, Finlandiya, Honduras, İsviçre, Jamaika, Paraguay (1).

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN