Tahkim Kurulu'nun 'hakem' kararının ardından MHK'ya tepki yağdı

Tahkim Kurulu'nun 'hakem' kararının ardından MHK'ya tepki yağdı

TFF Tahkim Kurulu, MHK'nın, Süper Lig'de maç yönetemeyeceği açıklanan hakemlerle ilgili kararını bozdu. Bu gelişmenin ardından sosyal medyada MHK'ya ve Başkan Gündoğdu'ya çok sayıda tepki geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, geçtiğimiz haftalarda görevden alınan Süper Lig hakemleri ve gözlemcilerin itirazlarını kabul ederek, Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından verilen kararı bozdu. Kararın bozulmasıyla birlikte görevden alınan bu hakemler, görev verilmesi halinde kalan maçlarda görev alabilecekler.

Tahkim Kurulu'nun bu kararının ardından sosyal medyadan, Başkan Ferhat Gündoğdu başta olmak üzere MHK'ya tepki yağmaya başladı. Birçok kullanıcı Gündoğdu'ya istifa çağrısında dahi bulundu.

'O KOLTUKLARDA NASIL OTURACAKSINIZ?'

İlk tepki Fenerbahçe Spor Kulübü'nden geldi. Kulüp, sosyal medya hesabından "Bugün Tahkim Kurulu vermiş olduğu kararla bu sorularımızın haklılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Şimdi son kez soruyoruz. Türk futbolunu bu kaosa, bu belirsizliğe, bu adaletsizliğe ve bu ciddiyetsizliğe sürükleyenler o koltuklarda nasıl oturacaklar?" açıklamasında bulundu.

Eski Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise "Hakem işi çok su kaldırır demiştim. TFF Tahkim Kurulu kararının oy çokluğu ile aldığı iptal kararı sonrasında şimdi daha çok su kaldırır" şeklinde bir paylaşım yaptı.

'ŞİMDİ KİMİN GİTMESİ LAZIM?'

TRT Spor Müdürü Fırat Günayer, sosyal medya hesabından "Mhk Başkanı Ferhat Gündoğdu’nun “gitmeleri lazım, 1 gün bile bekleyemezdik” diyerek görevden el çektirdiği 13 hakem, Tahkim Kurulu’nun kararıyla geri döndü. Şimdi kimin gitmesi lazım?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

'BU SEZON NE İZLEDİK BİZ?'

Bir başka kullanıcı, şu ifadelerle Başkan Gündoğdu'ya tepkisini belirtti:

"MHK’nın kovduğu hakem ve gözlemcileri Tahkim Kurulu haklı bulup hak iadesi yaptı. Burada bir sıkıntı var, kovulan hakemler aslında normalse, MHK’nın kolladığı ve listede tuttuğu hakemler ne oluyor? Hangi karar doğru? Hangi hakemlerin yönettiği maçlar doğru? Bu nasıl futbol?

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu görevden alınan hakemlerle ilgili 'Düşüncesinde ve davranışında hür olmayan insanlar...'' demişti. Tahkim bunu reddetti ve "Hürler" dedi. O zaman kalan hakemler ne oluyor? Hangisi doğru? Bu sezon ne izledik biz?

Sayın MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, üst düzey hukukçular yani Tahkim Kurulu siz haksız buldu. Gereğini yapıp Türk futboluna yaşattıklarınızdan ötürü istifa edecek misiniz? Ali Şansalan sizsiz biraz yalnızlık çekecektir ama emanet edeceğiniz insanlar muhakkak vardır..."

'SORUMLUYUM DEMİŞTİNİZ İSTİFA EDİN'

Bir başka kullanıcı ise Başkan Gündoğdu'nun "Bu listeden ben sorumluyum" açıklamasına değinerek şu sözlerle istifa çağrısında bulundu:

"Mhk Başkanı Ferhat Gündoğdu “Ne TFF Başkanı Nihat Özdemir ne de herhangi bir kulüp. Bu listeden tamamen ben sorumluyum” demişti. Tahkim kurulu kararı kaldırdığına göre sorumlu olan Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etmelidir."

Bir başka kullanıcı da sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:

"Tahkim Kurulu, 13 hakem hakkında verilen kararı iptal ettiğine göre artık tek seçenek MHK başkan ve yönetim kurulunun istifa etmesidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN