Tek sorun Fatih Terim değil

Tek sorun Fatih Terim değil

Dünya Kupası elemelerinde Milli Takım ilk 3 maçta 2 puanda kalırken akıllarda ‘Şimdi ne olacak?’ sorusu var. Uzman spor psikologları Ay-Yıldızlıların sorununun Fatih Terim’in istifası veya Arda’nın kadroya çağrılmasından çok daha büyük olduğu görüşünde birleşiyor. Uzmanlara göre sıkıntı Türkiye'nin futbol kültürü.

Milli Takım son günlerde çok zorlu süreçlerden geçiyor. Dünya Kupası elemelerinde üst üste alınan kötü sonuçlar ve Fatih Terim-Arda Turan gerginliği üzerinden yaşanan polemikler henüz çözülmemişken, kamuoyunda ise oyunculara ve teknik ekibe yönelik eleştiriler gittikçe sertleşmeye başladı. Konunun çözümü ve bu problemleri nasıl aşacağımız konusunda uzmanların görüşünü aldık.

Prof. Dr. Turgay Biçer: Sonuçlar üzerinden yanlış yargı olmaz

Hangi takım olursa olsun bazen başlangıçta insanlar istedikleri gibi başlayamayabilirler. Bu gerçek bizim milli takım için de geçerlidir. Bu süreçte yapılacak en büyük yanlış; sonuçlar üzerinden yargıya kapılıp yanlış yargılamalar yapmaktır. Teknik direktörümüze ve takımımıza güvenip onların en iyisini yapması için ortam sağlamak ve onları özgür bırakmamız gerekir. Sonuçlar ne olursa olsun her türlü sonucu doğal bir olgu olarak kabul edip sporcularınızı ve teknik ekibinizi bağrınıza basmanız gerekir.

Doç. Dr. Cengiz Karagözoğlu: Hiddink geldi, o bile yapamadı

Sporcuların hepimizin vergileri üzerinden aldığı primler tartışılıyor. Türk sporu prim alınarak temsil edilmez. Milli Takım asla para için değil, ülke ve bayrak için oynayanlar olursa başarı gelir. Motivasyon sebebi para olmamalı. Kimse Milli Takım’da para için olmamalı. TFF’de bildiğim kadarıyla mentor ya da spor psikoloğu yok. Milli Takım profesyonel düzeyde destek almalı. Son olarak sorunun çözümü antrenör değişimi değil. Daha önce Hiddink de geldi ama sonuç değişmedi. Bununla beraber Barcelona’da ilk 11’de oynayan Arda Turan'ı kadroya almıyorsan bir yanlışlık var demektir.

Doç. Dr. Veysel Küçük: Daha hassas hareket etmek zorundayız

Antrenörlerin tercihleri her zaman sorgulanır. Terim’in de iki maç düzeyinde sorgulandı. Elde edilen sonuçlar da bu sorgulamayı uzatır veya kısaltır. İyi sonuçlar çıksaydı daha az tartışacaktık. Benim kişisel düşüncem; biz daha sürecin başındayız. Bir değişim sürecindeyiz, daha hassas hareket etmek zorundayız. Değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Olaylara ve durumlara saplanırsak ilkelerden uzaklaşırız.

Prof. Dr. Acar Baltaş: Türk futbolcular baskıya direnemiyor

Türkiye’de futbolcular şöhretli olduklarında hiçbir sorun yaşamayacaklarını sanıyorlar. Baskıya direnecek bir direnç göstermedikleri için en ufak bir eleştiride tuz buz oluyorlar. Tabii ki bu sonuçlardan Fatih Terim sorumludur. Ancak şu anda Terim giderse bayram edecek olan birçok insan var. Bu insanların bayram etmesi, Türk futbolunun aleyhine birçok girişimin olmasını sağlayacaktır. Herkes bir ucundan menfaat sağlayacak eylemler içerisinde TFF düzeyinde, bunu engelleyen Fatih Terim’dir. Bu Terim’in performansının dışında bir durum. Mesele performansı değerlendirmek değildir, performansı herkes görüyor. Mesele potansiyeli değerlendirmek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN