Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan sessizliğini bozdu! Fenerbahçeli futbolcuyu hedef aldı: 'Şerefsizce...'

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan sessizliğini bozdu! Fenerbahçeli futbolcuyu hedef aldı: 'Şerefsizce...'

Fenerbahçe derbisinin ardından ilk kez konuşan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilen Trabzonsporlu taraftarın kafasına tekme atan Jayden Oosterwolde'yi hedef alarak Hollandalı futbolcunun 'şerefsizlik' yaptığını vurguladı.

Trendyol Süper Lig'in 30. hafta karşılaşmasında oynanan ve Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan Trabzonspor derbisinin yankıları sürüyor. Dev derbinin ardından sessizliğini bozan bordo-mavili ekibin başkanı Ertuğrul Doğan, güvenlik görevlileri tarafından etkisiz hale getirilen Trabzonspor taraftarına tekme atan Fenerbahçeli savunma oyuncusu Jayden Oosterwolde'ye sert sözlerle yüklendi.

Bugün öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, yaşanan olaylar nedeniyle bordo-mavili takımın cezayı hak ettiğini açıkladı.

Fenerbahçeli futbolcuların sahaya giren ve daha sonrasında güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen taraftarlara saldırmasına sert bir dille tepki gösteren Başkan Doğan, etkisiz hale getirilen bir bordo-mavili taraftarın kafasına tekme atan Fenerbahçe'nin Hollandalı savunma oyuncusu Oosterwolde'ye sert sözlerle yüklendi.

Trabzonspor'dan tepki: Yerdeki taraftara tekme atan Oosterwolde yargılanmalı

'ŞEREFSİZCE BİR SALDIRI...'

Başkan Doğan açıklamasında şunları söyledi:

"Sahada ne olursa olsun seyircimiz davasında ne kadar haklı olursa olsun ki haklıdır, hiçbir şekilde sahanın içerisine müdahale olmaması gerekiyordu. Sahada bunların yapılması Trabzonspor yönetim kurulu tarafından da kabul edilmemektedir, Trabzon camiası da bunu kabul etmemektedir. Biz haklarımızı savunacak güce sahibiz. Trabzonspor Kulübü yönetimi Trabzonspor’un haklarını her şekilde her yerde savunur. Biz böyle yaparak haklı davamızda da haksız oluyoruz. Sahaya inmekle sahada bir şey yapmakla bir şey yapılıyorsa, inanın bunu da yaparız, kralını yaparız. Ama işler böyle yürümüyor, yıllardır da böyle yürümediğini gördük. Bu yaptığımız işlerin bize zarar vermekten başka bir getirisi yok. Ben Trabzonspor Kulübü başkanı olarak şunu söylüyorum Trabzonspor’un sahasında olan olaylardan dolayı cezayı hak etmiştir, ceza alması gerekmektedir, çok net söylüyorum. Ama adalet herkes için adaletli olacak. Sahaya giren yanlıştır, ama bugüne kadar Türkiye’de sahaya birçok yerde su atıldı, sahaya binlerce taraftarın girdiği yerler oldu, statların yakıldığı yerler oldu, polis arabaları yakıldı, ters çevrildi bunları unutmamak lazım. Ama Türkiye’de ilk defa bir şey oldu bunu atlamamak lazım. Sahaya giren bir taraftar güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilmişken, şerefsizce bir saldırıya uğradı. Bu yerde yatan adamın kafasına vurmak delikanlılığa da sığmaz adamlığa da sığmaz.

SERDAR DURSUN ARKADAŞLARINI SAKİNLEŞTİRDİ

Bugüne kadar Trabzon ilk defa mı Trabzon’da mağlup oldu, ilk defa mı siz gelip Trabzon’da galip geldiniz veya başka bir şey mi oldu. Her şeyin bir üslubu vardır. Bunu da özellikle belirtiyorum. Bazı Fenerbahçeli oyuncular da dikkatimi çekti kendi arkadaşlarına görüntülerde var ‘yapma etme’ diye uyarıyorlar. Örneğin sağ olsun Serdar Dursun. Biz bir şeyi söylüyoruz ama içerisinde doğru olan şeyi de söylemek lazım ki doğruluğumuz, inandırıcılığımız olsun. Adam çıktı 4-5 defa görüntülerde var, emniyet kayıtlarında da var. Kendi arkadaşlarını sakinleştirmeye çalıştı, bunları da söylemem lazım. Ama bunları söylerken sahada tahrik eden oyuncuyu da söylememiz lazım. Fenerbahçe Kulübü’nden de rica ediyoruz onlar da kendi içlerinde bu işlerin nasıl yürüdüğünü, nasıl olduğunu biliyorlar. Bir yerde seyirciyi bu kadar tahrik ettikten sonra bunun Trabzon gibi bir yerde keşke olmasaydı üzerine basarak söylüyorum, yanlış olduğunu tekrarlayarak söylüyorum. Ama burada bu kadar bu işin üzerine gitmenin bir anlamı var mıydı? Yani o kutlamanızı soyunma odasında yapsanız tekrar ediyorum saha ortasında da yapmaya hakları vardı. Ama durum ortada herkes neyin ne olduğunun farkında. Teknik kadro da oyuncular da farkında. Yani bu yapılamaz mıydı?

YAZIK DEĞİL Mİ?

Bunlar yaşanmasa. Şunu düşünelim bu sahada birinin başına bir şey gelseydi bunun hesabını nasıl verecektik? Benim o sahaya giren taraftarımın kafasına vuruldu, Allah göstermesin bu arkadaşımızın başına bir şey gelseydi biz ne diyecektik ailesine? Yazık günah değil mi? Biz söylemlerimize hep dikkat etmeye çalışıyoruz. Bu işin geriliminin bir şekilde düşürülmesi lazım. Ben ne bir Fenerbahçeli kardeşimizin o da bir anne-babanın evladı başına bir şey gelmesini isterim, ne bir Trabzonlunun başına bir şey gelmesini isterim. Yani biz yöneticiler dolayısıyla yaptığımız açıklamalarla konuşmalarımızla bunların hepsine dikkat etmemiz gerekiyor. Biraz önce bir haber aldık, taraftarlarımızdan birinin tutuklandığını öğrendik. Şöyle bir durum var, Merak ediyorum, Türkiye’nin neresinde, hangi şehrinde bugüne kadar sahaya giren biri herhangi bir darp olayına karışmadığı halde tutuklanmıştır?

HESABINI SORACAĞIZ

Adalet diyorsunuz ya herkese sesleniyorum, bunun neresinde adalet var? Trabzonspor camiası açık ve net söyleyeyim yapılan her şeyin farkında. Kendi hatalarımızın da farkında. Burada başkan olarak biraz önce bağıra bağıra söyledim, biz içimizdeki hataların düzeltilmesi için her şeyi yapacağız. Taraftarlarımızla oturup konuşacağız, kendi içimizde değerlendireceğiz. Herkes burada kendi aramızda konuşacağız. Çünkü bu en fazla bana zarar. Kimse şunu aklından çıkarmasın Trabzonspor camiası bu yapılanları asla unutmayacak, o televizyonda şaklabanlık yapanları da sosyal medyada delikanlılarını da unutmayacak o klavye delikanlılarını da unutmayacak ve tek tek hepsinin peşinden giderek bu hesabı soracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN