Trabzonspor rekora göz kırptı

Trabzonspor rekora göz kırptı

Trabzonspor, Süper Lig’in 11’inci haftasında Sivasspor’u 1-0 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Evinde oynadığı son 30 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Fırtına,gözünü 43 maçlık iç saha yenilmezlik rekoruna dikti.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Demir Grup Sivasspor’u 1-0 yenerek iç sahasındaki yenilmezlik serisini kazanarak sürdürdü. İki haftalık beraberlik serisi sonrası tekrar kazanan Bordo- Mavililer, bu sezon ligde 6. galibiyetini alarak puanını 21’e yükseltti.

Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmada Bordo-Mavili takıma galibiyeti getiren golü 9. dakikada Slovak yıldızı Marek Hamsik, kaydetti. Sahasında 592 gündür mağlup olmayan Bordo-Mavililer, ligde sahasındaki yenilmezlik serisini de 30 maça taşıdı. Ligde Kasımpaşa ile sahasında golsüz, Beşiktaş ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Bordo-Mavililer, Demir Grup Sivasspor’u yenerek 2 maç aradan sonra da 3 puan elde etti. Trabzonspor’a galibiyet getiren golü kaydeden Hamsik, bu sezon ligde ilk golünü kaydetti. En son geçen sezon 15. haftasında 12 Aralık 2021 tarihinde oynanan Adana Demirspor maçında rakip fileleri havalandıran Hamsik, 322 gün sonra gol kaydetti.

Bordo-Mavili ekip, 8 Mart 2021’de Alanyaspor ‘a 3-1 kaybettiği 29. hafta maçından sonra sahasında hiç mağlup olmadı. Karadeniz devi, söz konusu süreçte oynadığı 30 maçta 19 galibiyet, 11 beraberlik elde etti. Sahasında Sivasspor’u 1-0’la geçen Trabzonspor, bir rekora da göz kırptı. Opta verilerine göre Evinde oynadığı son 30 Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (19G 11B), Ekim 1988-Nisan 1991 arasından (43 maç) bu yana en uzun serisini yaşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN