Trabzonspor tarihin en erken şampiyonluğuna ulaşmak istiyor

Trabzonspor tarihin en erken şampiyonluğuna ulaşmak istiyor

Spor Toto Süper Lig'de en yakın takipçisi Konyaspor'un 15 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor, mutlu son için geri sayıma geçti. Abdullah Avcı yönetimindeki fırtına, lig tarihinin en erken şampiyonluğuna imza atmak istiyor. Karadeniz temsilcisinin bu rekoru kırmak için önünde üç seçenek bulunuyor. İşte Trabzonspor'un lig tarihinin en erken şampiyonluğuna ulaşma ihtimalleri...

Spor Toto Süper Lig'de 70 puanla liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor, mutlu son için artık gün sayıyor.

Son olarak 1983-84 sezonunda teknik direktör Ahmet Sut Özyazıcı yönetiminde şampiyonluk sevinci yaşayan Trabzonspor'da 38 yıllık hasretin sona ermesine sayılı günler kaldı. Ligde geride kalan 29 haftada 70 puan toplayan ve en yakın rakibi Konyaspor'un 15 puan önünde yer alan fırtına, Süper Lig'in bitimine 9 hafta kala şampiyonluk hesapları yapmaya başladı.

21 haftadır liderlik koltuğunda oturan Trabzonspor, bu sezon 21 galibiyet, 7 beraberlik ve 1 yenilgi alarak tarihinin en parlak sezonlarından birini yaşıyor. Bordo-mavili camia kalan 9 haftada rakiplerinin alacağı sonuçlara da bağlı olarak lig tarihinin en erken şampiyonluğuna uzanmayı amaçlıyor.

KONYA'NIN PUAN KAYBETMESİNİ BEKLİYORLAR

En erken şampiyonluk senaryosuna göre, Trabzonspor ligin 31'inci haftasında en yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor ile olan puan farkını 21'e çıkarırsa, ligin bitimine 7 hafta kala şampiyonluğunu ilan edebilir.

Bordo- mavililerin 2 hafta sonra şampiyonluğa ulaşması için 31'inci ve 32'nci hafta karşılaşmalarından galibiyetle ayrılması, Konyaspor'un ise söz konusu haftalardaki karşılaşmalardan puan alamaması gerekiyor. Bu ihtimalin gerçekleşmemesi halinde ise Trabzonspor ile Konyaspor arasında ligin bitimine 6 hafta kala 18, 5 hafta kala da 15 puan farkı oluşursa Fırtına 38 yıl aradan sonra şampiyonluk kupasına ulaşacak.

ŞAMPİYONLUK İÇİN 3 İHTİMAL

1- Trabzonspor, Konyaspor'un kalan 9 haftada puan kaybetmediği senaryoda ise 12 puan daha toplarsa şampiyon olacak. Kısaca bordo-mavili takım, önündeki 4 karşılaşmayı da kazanırsa, 17 Nisan'da evinde oynayacağı Karagümrük karşılaşmasının sona ermesiyle beraber ligin bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu kutlayacak.

2- Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Beşiktaş'ı yener; İttifak Holding Konyaspor da Fenerbahçe ve Göztepe karşılaşmalarından puan alamazsa Karadeniz devi ligin 31. haftasında mutlu sona ulaşacak.

3- Bordo-mavili takım önündeki maçlarda puan ya da puanlar kaybederse, Konyaspor'un alacağı skorlara göre şampiyonluk tarihi değişecek. Fırtına'nın kupaya ulaşması kesin gibi gözükse de şampiyonluk turunun atılacağı hafta henüz netleşmiş değil. Bordo-mavili ekip, rakiplerinin puan kaybına bağlı olarak en erken 3 Nisan'da evinde karşılaşacağı Beşiktaş derbisinden sonra şampiyonluk turu atabilecek.

AVCI İLK ŞAMPİYONLUĞUNA ULAŞMAK İSTİYOR

Fırtına sezonu şampiyonluk kupasıyla taçlandırırsa Teknik direktör Abdullah Avcı'da teknik direktörlük kariyerinde ilk lig şampiyonluğuna ulaşmış olacak.

Bu sezon alınan başarılı sonuçlara rağmen takımın rehavete kapılmasını istemeyen Abdullah Avcı, ilk kez 25'inci haftadaki Konyaspor galibiyeti sonrasında "Şampiyonluğun ışığı pırıl pırıl parlıyor" sözleriyle kupanın hayalini gözler önüne sermişti. Tecrübeli teknik adam, 4-2'lik Göztepe galibiyeti sonrasında ise "Ne zaman şampiyon olacağımızı bilmiyorum. Her maçı kazanmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

FENERBAHÇE VE GALATASARAY'I GERİDE BIRAKMAYI AMAÇLIYORLAR

Fırtına ayrıca lig tarihinde en fazla puan farkıyla şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'ın rekorunu da kırmak istiyor. Sarı-kırmızılılar 1997-1998 sezonunda Fatih Terim yönetiminde 90 puanla mutlu sona ulaşırken, ikinci sıradaki Beşiktaş 78 puanda kalmıştı. Bu sonuçla beraber Süper Lig tarihinde şampiyonla ikinci arasındaki en yüksek fark puan farkı 12 olarak tarihe geçmişti.

Trabzonspor bununla beraber, Fenerbahçe'nin lig tarihindeki en erken şampiyonluk rekorunu da geride bırakmak istiyor. Sarı-lacivertliler 1967-68, 1969-70 ve 2013-14 sezonlarında bitime 3 hafta kala mutlu sona ulaşmıştı. Ligde en yakın rakibi ile arasında 15 puanlık fark bulunan bordo-mavililer, Göztepe karşısında alınan galibiyetle beraber lig tarihinde en erken şampiyonluğa ulaşma yolunda da büyük fırsat yakaladı.

Bordo-mavili kulübün kırmak istediği bir diğer rekor ise en yüksek puanlı şampiyonluk rekoru. Bu rekor 1988-1989 sezonunda 93 puanla şampiyon olan Fenerbahçe'nin elinde bulunuyor. Fırtına kalan maçlarda 24 puan toplarsa bu rekoru da kırmış olacak.

TÜRKİYE KUPASI'NDA DA ŞAMPİYONLUĞA YAKIN

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını önde götüren Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda da şampiyonluğun bir numaralı favorisi durumunda bulunuyor.

Karadeniz temsilcisi, Türkiye Kupası'nda yarı finalde19 Nisan'da Trabzon'da, 10 Mayıs'ta ise Kayseri'de oynanacak karşılaşmalarla rakibi Kayserispor'u geçerek adını finale yazdırmak ve kupanın bir ucundan tutmak istiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN