Trabzonspor'da son 21 yılın en başarısız teknik direktörü Abdullah Avcı oldu! 0,6 puan ortalaması...

Trabzonspor'da son 21 yılın en başarısız teknik direktörü Abdullah Avcı oldu! 0,6 puan ortalaması...

Hırvat teknik adam Nenad Bjelica ile yaşanan ayrılık sonrasında Trabzonspor'un başına geçen Abdullah Avcı, bu sezon bordo-mavili ekibin başında çıktığı 5 karşılaşmada 1 galibiyet 4 yenilgi elde ederek derbi karşılaşmalarında 0,6 puan ortalaması yakaladı. Avcı, bu performans ile son 21 yılda Trabzonspor'un başında 'en az 5 derbi maçında görev alan teknik adamlar' arasında en başarısız teknik adam olarak tarihe geçti.

FURKAN UZUN

Trabzonspor'da ikinci dönemini yaşayan Abdullah Avcı, bu sezon Karadeniz ekibinin başında özellikle derbi karşılaşmalarında başarısız sonuçlara imza attı. Son olarak Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş'a mağlup olan Trabzonspor'da Avcı, son 21 yılın en başarısız performansına imza attı.

Bu sezon bordo-mavili ekibin başında 5 derbi maçına çıkan tecrübeli teknik adam 1 galibiyet ve 5 yenilgi elde ederek derbi karşılaşmalarında 0,6 puan ortalaması yakalayarak bordo-mavili taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.

Son 21 yılda bordo-mavili ekibin başında en az 5 derbi maçında görev alan Hüseyin Cimşir, Ünal Karaman, Ersun Yanal, Vahid Halilhodzic, Şenol Güneş ve Ziya Doğan gibi isimlerin gerisinde kalan tecrübeli teknik adam, bu sezon derbi maçlarında elde ettiği 0,6 puan ortalaması ile son 21 yılda Trabzonspor'un başında 'en az 5 derbi maçında görev alan teknik adamlar' arasında en başarısız teknik adam olarak tarihe geçti.

Karadeniz ekibi son olarak 2002-2003 ve 2003-2004 sezonlarında Samet Aybaba yönetiminde çıktığı 8 derbi karşılaşmasında yalnızca 3 puan toplayarak daha kötü bir performansa imza atmıştı. Fırtına, 2003-2004 sezonu başında yollarını ayırdığı Aybaba yönetimindeki 8 derbi karşılaşmasında 3 beraberlik ve 5 yenilgi elde ederek derbi karşılaşmalarında 0,3 puan ortalaması yakalamıştı.

Öte yandan Avcı, bordo-mavili takımdaki ilk dönemi de baz alındığında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı toplamda 19 karşılaşmaya çıkarken bu karşılaşmalarda 6 galibiyet 6 beraberlik ve 7 yenilgi elde ederek 19 derbide 1,26 puan ortalaması yakaladı.

EN BAŞARILI İSİM HÜSEYİN CİMŞİR

Son 21 yılda Trabzonspor'un başında 'en az 5 derbi maçında görev alan teknik adamlar' arasında Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic, Trabzonspor'daki ilk döneminde 5 derbi maçında 5 puan elde ederek maç başına 1.00 puan ortalaması yakalarken Ziyan Doğan, Karadeniz ekibindeki ikinci döneminde 7 derbi maçında 1,42 puan ortalaması yakaladı.

Ersun Yanal, bordo-mavili ekipte görev aldığı ilk dönem olan 2008-2009 sezonunda 6 derbi maçında 4 puan elde ederek 0,66 puan ortalaması yakalarken Karadeniz ekibinde görev aldığı ikinci döneminde 5 derbi maçında 7 puan elde ederek 1,4 puan ortalaması yakaladı. Fırtına, Yanal'ın üçüncü döneminde ise 8 derbide 9 puan elde ederek 1,1 puan ortalaması elde etti.

Şenol Güneş, Karadeniz ekibindeki son döneminde toplamda 28 derbi karşılaşmasında 1,3 puan ortalaması elde etti.

2018-2019 arasında bordo-mavili ekibi çalıştıran Ünal Karaman 9 derbi maçında 1,7 puan ortalaması elde ederken Karaman'ın ayrılığı sonrasında göreve gelen Hüseyin Cimşir 5 derbi karşılaşmasında 2,6 puan ortalaması yakalayarak Trabzonspor'un başında 'en az 5 derbi maçında görev alan teknik adamlar' arasında en başarılı isim olarak dikkatleri üzerine çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN