Türk futbolseverlere müjde: Ofsayt kuralı baştan aşağı değişiyor! IFAB'dan radikal karar

Türk futbolseverlere müjde: Ofsayt kuralı baştan aşağı değişiyor! IFAB'dan radikal karar

Futbolda ofsayt kuralında değişiklik yapılmasını test etmek için ilk adım atıldı. IFAB, yeni ofsayt uygulaması için harekete geçti. İşte, yeni ofsayt kuralı...

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbolda ofsayt kuralında değişiklik yapılmasını test etmek için yeni bir adım attı. Bu yeni denenen kurala göre, bir futbolcunun ofsaytta sayılması için rakibinin tamamen önünde olması gerekecek. Yapılan değişiklikle, ofsayt durumunun daha net bir şekilde belirlenmesi ve tartışmaların azaltılması hedefleniyor.

YENİ OFSAYT UYGULAMASI TEST AŞAMASINDA

Medyaradar'da yer alan habere göre, bu kural daha net bir ofsayt çizgisi oluşturmayı amaçlıyor ve hakemlerin karar verme sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor. IFAB'ın bu kararı, futbolun daha adil ve şeffaf olmasını sağlama amacı taşıyor. Fakat bu değişiklik test aşamasında olduğundan, uygulanabilirlik ve etkileri hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuluyor.

yeni-ofsayt-kurali.jpg

YENİ OFSAYT KURALI NASIL OLACAK?

Ofsaytta güncel olarak uygulanan kurala göre, hücum eden takımın en ilerisindeki futbolcu kaleye, son adam olan defans oyuncusundan daha yakın olamıyor. Bu savunmacıyla aynı hizada olsa bile, kolu, bacağı, kafası, omzu daha ilerde olursa yarı otomatik ofsayt sistemi tarafından tespit edilerek ofsayt kararı veriliyor.

Yeni kurala göreyse hücum oyuncusunun küçük bir kısmı dahi rakip savunmayla aynı hizada olursa ofsayt kararı çıkmayacak. Yarı otomatik sistem de bundan böyle bu esası dikkate alarak çalışmaya başlayacak.

Ofsayttaki tartışmaları azaltacak olan bu yeni sistemi FIFA Futbol Gelişim Sorumlusu Arsene Wenger gündeme getirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN