Avrupa Ligi'nde kupa sahibi Villarreal

Avrupa Ligi'nde kupa sahibi Villarreal

UEFA Avrupa Ligi'nde normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren final maçında penaltılarda Manchester United'ı 11-10 yenen Villarreal, kupanın sahibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi 2020-2021 sezonu kupası sahibini buldu.

Villarreal, normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmada Manchester United'ı penaltı atışlarıyla 11-10 mağlup ederek kupayı ilk kez müzesine götürdü.

İspanyol ekibi, Avrupa Ligi'ni namağlup unvanıyla tamamladı.

Polonya'daki Gdansk Stadı'nda oynanan mücadeleyi, koronavirüs tedbirleri nedeniyle stadyum kapasitesinin yüzde 25'ine denk gelen 9 bin 500 taraftar tribünlerden takip etti.

villa4.jpg

İspanyol temsilcisi Villarreal karşılaşmanın 29. dakikasında Gerard Moreno'nun golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Manchester United 55. dakikada Edison Cavani'yle beraberliği yakaladı.

Maçın normal süresi 1-1 beraberlikle sonuçlandı ve uzatma devrelerine geçildi.

Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca kupanın sahibini penaltı atışları belirledi.

Penaltılarda Manchester United'ı 11-10 yenen Villarreal, organizasyonda tarihinin ilk kupasına uzandı.

UEFA Avrupa Ligi kupasını Sevilla'yı çalıştırdığı dönemde 3 kez üst üste elde eden Unai Emery, aynı başarıyı Villarreal çatısı altında tekrarlayarak bu turnuvada en çok şampiyonluk yaşayan teknik direktör unvanının yeni sahibi oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN