Vettel'in COVID-19 testi pozitif çıktı, yerine Hulkenberg yarışacak

Vettel'in COVID-19 testi pozitif çıktı, yerine Hulkenberg yarışacak

Sebastian Vettel Bahreyn GP haftasonu öncesi girdiği COVID-19 testinin pozitif çıkmasıyla yarışa katılamayacak. Bu durumda Bahreyn GP'de yerini Nico Hülkenberg alacak.

Aston Martin, bugün sabah saatlerinde yayınladığı bir bildiriyle pilotlarından Sebastian Vettel'in COVID-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Vettel bu durumda sezonun ilk yarışı olan Bahreyn GP'de yer alamayacak.

TAKIMIN YEDEK PİLOTU KOLTUĞA GEÇECEK

Bu nedenle Aston Martin'in yedek pilotu olan Nico Hülkenberg alman pilotun yerini alacak. Daha öncesinde de birden fazla takımda yedek pilotluğu yaparak güzel puanlar elde eden Hülkenberg'in bu sezonda, bu şekilde tekrar yarışacak olması ise sevenlerini heyecanlandırdı.

COVID-19 TESTİ POZİTİF ÇIKAN DOKUZUNCU PİLOT

Öte yandan Vettel'in testinin pozitif çıkmasıyla beraber toplamda dokuz sürücü pozitif olmuş oldu. Asıl ilginç olan olay ise son iki haftada pozitif çıkan ikinci ve aynı zamanda yarışa da katılamayacak olan ikinci pilot oldu. Ricciardo ilk pozitif çıkan pilottu ve bu nedenle de sezonun ilk yarışını da kaçıran ilk pilottu.

Vettel'in virüsü kimden kaptığı bilinmezken iddialar Ricciardo'dan kaptığı yönünde.

PROTOKOLLER DE GEVŞETİLDİ

Daha öncesinde çok katı olan Formula 1 Yönetimi her haftasonu zorunlu olarak PCR testi istiyordu. Bu yıl itibariyle bu uygulama kalktı ve yerini 'PCR Testi tavisye ediliyor' aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN