Yayın ihalesini alan Saran Holding'e büyük şok! TFF yayını o şirkete yaptıracak

Yayın ihalesini alan Saran Holding'e büyük şok! TFF yayını o şirkete yaptıracak

Spor Toto Süper Lig'in sona ermesine kısa bir süre kalırken 'yayıncı kuruluş krizi' çözüme kavuşuyor. Milliyet gazetesi yazarı Şansal Büyüka, gelecek yıldan itibaren geçerli olmak üzere Süper Lig karşılaşmalarının Digitürk aracılığıyla futbolseverle buluşacağını açıklayarak ''Yayın ihalesi, iki yıl daha Digitürk’te kaldı. Karar bugün-yarın açıklanır. Ancak bir önceki dönemde 350 milyon dolar olan yayın bedeli, bu defa yaklaşık 150 milyon dolar civarında olacak'' diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig'de bitime yalnızca 5 hafta kaldı. Ancak Süper Lig karşılaşmalarının gelecek yıldan itibaren hangi yayıncı kuruluş aracılığıyla izleyiciyle buluşacağı konusu henüz çözüme kavuşmadı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) açtığı yayın ihalesinde mevcut yayıncı kuruluş BeİN’in verdiği teklif yeterli görülmedi, ihalede en yüksek teklifi Saran Group verdi. Fakat aradan geçen süre boyunca TFF'den 'yayıncı kuruluş' henüz konusunda resmi bir açıklama gelmedi.

Milliyet gazetesi yazarı ve beIN SPORTS Türkiye eski çalışanı Şansal Büyüka bugünkü yazısında, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in istifasıyla iyice muallakta kalan yayın ihalesi konusunda Digiturk ile TFF arasında anlaşma sağlandığını açıkladı.

''İKİ YIL DAHA DİGİTURK'TE KALDI KİMSE DİGİTURK'U SUÇLAMASIN''

Resmi açıklamanın 1-2 gün içerisinde yapılacağını belirten Büyüka, yazısında şu ifadelere yer verdi:

''Yılan hikayesine dönen yayın ihalesi, iki yıl daha Digitürk’te kaldı. Karar bugün-yarın açıklanır. Ancak bir önceki dönemde 350 milyon dolar olan yayın bedeli, bu defa yaklaşık 150 milyon dolar civarında olacak. Gelirde büyük düşüş var. Bu konuda kimse Digitürk’ü suçlamasın, kulüpler yanlışı kendinde arasın.''

SARAN GROUP'UN TAVRI MERAK EDİLİYOR

Öte yandan İhaleye en yüksek teklifi vererek, ''yayın hakları'' konusunda hak sahibi olan Saran Group'un, yayın ihalesinin Digiturk'e verilmesi halinde izleyeceği politika ise merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN