Yerlilere Jesus dokunuşu

Yerlilere  Jesus dokunuşu

Yarıştığı her kulvarda liderlik koltuğunda yer alan Fenerbahçe’de yerli oyuncuların formu dikkat çekiyor. Jorge Jesus’un tüm oyuncularına eşit şans vermesini fırsata çeviren Türk futbolcular, A Milli Takım için de önemli bir opsiyon haline geldi.

Spor Toto Süper Lig’de milli araya liderlik koltuğunda girmeyi garantileyen ve UEFA Avrupa Ligi’nde grubundan lider olarak çıkan Fenerbahçe’de yerli oyuncuların performansı dikkat çekiyor. Jorge Jesus’un tüm oyuncularına eşit şans vermesi, Türk futbolcuların oyununa da olumlu katkı sağladı.

Portekizli teknik adam İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Serdar Aziz, Emre Mor, Ferdi Kadıoğlu ve Arda Güler’i farklı bir seviyeye taşıdı. Geçen sene Bursaspor’da 30 resmi maça çıkan İsmail Yüksek, Jorge Jesus yönetiminde A Milli Takım seviyesine geldi. Transfer olduğu günden bu yana beklenen etkiyi veremeyen İrfan Can Kahveci de Jorge Jesus ile açıldı. Kariyerinin en golcü sezonlarında 6 kez fileleri satsan milli futbolcu, bu sezon şimdiden bu sayıyı yakaladı, kariyer rekorunu kırmasına 1 gol kaldı.

Teknik direktör Jorge Jesus’un sezon başında kulübede beklettiği Arda Güler de son dönemde çıkışa geçti. Emre Mor’un Karagümrük’te yakaladığı form grafiğini yükselterek sürdürmesinde de rol oynayan tecrübeli teknik adam Ferdi Kadıoğlu’nu da 3 farklı mevkii de verimli hale getirdi. Son olarak Serdar Aziz, sakatlığı nedeniyle sezon başını kaçırsa da ligde son 6 maçın 5’inde ve Avrupa Ligi’nde son 3 karşılaşmada 90 dakika sahada kaldı. Fenerbahçe, ligde Serdar Aziz’in görev aldığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi.

ZAJC’A EZELİ RAKİPTEN KANCA

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin değişilmez isimleri arasında yer alan Miha Zajc, sözleşmesinin son yılına girerken bulduğu sürenin azalması nedeniyle şikayetçi olmuştu. Sloven futbolcu, sözleşme görüşmelerinin durması ile Beşiktaş’ın gündemine girdi. Fenerbahçe’nin yeni sözleşme için görüşmeler yaptığı ancak henüz anlaşma sağlayamadığı başarılı orta saha için Beşiktaş’ın devreye girmesi Sarı-Lacivertli taraftarları endişelendirdi. 2021-22’de kariyerinin en skorer sezonunu yaşayan Zajc, bu sezon da görev aldığı dönemde oldukça iyi bir performans sergilemişti. Fenerbahçe formasıyla toplam 79 maça çıkan 28 yaşındaki futbolcu 15 gol, 4 asistlik katkı verdi.

KANARYA GİRESUN’A BİLENİYOR

Süper Lig’in 14’üncü haftasında sahasında Giresunspor’u konuk edecek Fenerbahçe’de hazırlıklar sürüyor. Can Bartu Tesisleri’nde teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki idman öncesinde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84’üncü yıl dönümünde anıldı. Sarı-Lacivertli ekip, Atatürk posteri ve Türk bayrağı önünde fotoğraf çektirdi. İdmanın basına kapalı bölümünde taktiksel çalışmalar yapıldı. Sakatlıkları bulunan İrfan Can Eğribayat ile Lincoln Henrique’nin haricinde gribal enfeksiyonu bulunan Enner Valencia antrenmanda yer almadı. Gustavo ve Mert Hakan Yandaş takımdan ayrı saha çalışmaları gerçekleştirirken, Luan Peres ise hazırlıklarını bireysel sürdürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN