Zaha ve Bailly'e milli takım sürprizi

Zaha ve Bailly'e milli takım sürprizi

Galatasaray'ın hücum oyuncusu Wifred Zaha ve Beşiktaş'ın stoper oyuncusu Eric Bailly, Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek olan Fildişi Sahili'nin kadrosuna sürpriz bir kararla alınmadı. Trabzonspor'da forma giyen Nicolas Pepe ve Gaziantep FK'dan Max Gradel ise milli takıma davet edildi.

34. Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele edecek olan Fildişi Sahili şampiyona kadrosunu açıkladı. Galatasaray'dan Zaha ve Beşiktaş'tan Bailly, açıklanan kadroda yer almazken Trabzonspor'dan Pepe ve Gaziantep FK'dan Gradel milli takıma çağırıldı.

ŞAMPİYONA 13 OCAK'TA BAŞLAYACAK

Fildişi Sahili'nin ev sahipliğinde 13 Ocak'ta başlayacak kupadaki maçlar, 5 şehirdeki 6 statta oynanacak. Organizasyon, 11 Şubat'ta sona erecek. Grup birincileri ve ikincileri ile 6 gruptaki en iyi 4 üçüncü takım, son 16 turuna kalmaya hak kazanacak.

Geçen haziran-temmuz aylarında oynanması planlanan 34. Afrika Uluslar Kupası, ev sahibi Fildişi Sahili'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Ocak 2024'e ertelenmişti.

Afrikalı futbolcuların forma giydiği Türkiye dahil birçok ülkedeki ekipler, organizasyonun tekrar kışa alınması nedeniyle oyuncularından milli takımları kupadan elenene kadar yararlanamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN