Spotify kapatılacak mı? RTÜK 72 saat süre tanıdı

Spotify kapatılacak mı? RTÜK 72 saat süre tanıdı

RTÜK, internette yayın lisansı olmadan yayın yaptığını tespit ettiği Spotify, Foxplay ve diğer iki siteye 72 saat süre tanıdı. Peki Spotify kapatılacak mı? İşte RTÜK’ten yapılan son dakika açıklaması.

İnternet ortamında ihlal edilebilecek kurallara karşı incelemelerini devam ettiren RTÜK, yayın lisansı olmadan yayın yapan 4 internet sitesine 72 saat süre tanıyarak, lisans ücretlerini yatırmalarını ve başvurularını yapmalarını istedi. Gençler arasında yaygın olarak kullanılan Spotify da bu siteler arasında yer alıyor. Peki Spotify kapatılacak mı? Detaylar haberimizde…
 

SPOTIFY KAPATILACAK MI?
 

RTÜK, yayın lisansı olmadığı tespit edilen Spotify için 72 saatlik bir süre tanıdı.

RTÜK’ün açıklamasında paylaşılan bilgilere göre, belirtilen zaman içinde internet ortamından yayın lisansı verilmesi işlemlerinin tamamlanmaması ve bu zaman içerisinde hesaplanacak yayın lisansı ücretini peşin olarak ödemesi durumunda ilave 3 ay daha yayın hizmetlerinin sunabileceği kaydedilerek, başvuru talebini içeren dilekçesiyle beraber taahhütnameyi sunmaz ve 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemez ya da yayın hizmetlerine bu duyuruyu müteakiben 72 saat içerisinde son vermezse RTÜK tarafından 6112 sayılı Kanunun 29/A maddesinin ikinci fıkrası kapsamında sulh ceza hâkiminden belirtilen yayınla alakalı erişimin engellenmesi talebinde bulunulacağı ve ayrıca aynı kanunun 33’üncü maddesinin birinci fıkrası gereğince ilgililer ile ilgili suç duyurusunda bulunulacağı ihtarnamesi gönderildi.

ERİŞİM ENGELİ GELEBİLECEK SİTELER

RTÜK, 'www.paylasfm.com', 'www.medyaporttv.com', 'https://www.foxplay.com.tr/' ve 'https://open.spotify.com' internet sayfalarının yayın lisansı almadan yayın hizmeti yaptığını saptadı.

spotify-kapatilacak-mii-1.jpg

RTÜK’TEN AÇIKLAMA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan açıklamaya göre; 4 internet sitesinin erişim engeli ile karşı karşıya.

Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin 'internet ortamından yayın lisansı almadan yapılan yayın hizmetleri' başlıklı 10'uncu maddesine dikkati çekilecek, belirtilen internet sayfalarının, internet ortamından yürütülen yayıncılık faaliyetine ilişkin olarak yayın lisansı başvurusu yapabileceği, başvuru talebini içeren dilekçesi ve eki taahhütname ile beraber 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemesi durumunda 3 ay boyunca yayınlarını sürdürebileceği anımsatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN