Sumak nedir? Sumak koronavirüse faydalı mı? Sosyal medyada dolaşan sumak videosu

Sumak nedir? Sumak koronavirüse faydalı mı? Sosyal medyada dolaşan sumak videosu

Sosyal medyada bir kişi rüyasında Peygamber Efendimiz’i (SAV) gördüğünü ve koronavirüsten korunmak için sumağı tavsiye ettiği iddia etti. Bunun üzerine vatandaşlar, “Sumak nedir? Sumak koronavirüse faydalı mı?” sorularının cevabını araştırmaya başladı. İşte sosyal medyada dolaşan sumak videosu…

Sumağın koronavirüs (corona virüs) salgını için ilaç olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu. Bunun üzerine kullanıcılar, Sumak nedir, faydaları nelerdir, Sumak koronavirüse iyi gelir mi gibi soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Tüm detaylar haberimizde…

SUMAK NEDİR?

Türk mutfağının bilinen bir baharat çeşidi olan sumak, yemeklere ve salatalara atılır. Hemen hemen her yörede yetişen bu otun 150 türünün olduğu bilinmektedir. Ayrıca yalnızca iki türü zehirsizdir. Ekşi tada sahip olan sumak çeşidi genellikle limona alternatif olarak kullanılır.

SUMAK KORONAVİRÜSE FAYDALI MIDIR?

Araştırmalara göre, sumağın da limon gibi antioksidan özelliği bulunuyor. Öte yandan uzmanlar üst solunum yolu hastalıklarında, ilaç kullanmadan sumak suyu ile tedavi olunabileceğini öneriyor. Sosyal medya yayılan “sumak koronavirüse faydalıdır” şeklindeki haberlerin henüz bilimsel bir gerçekliği açıklanmamıştır. Fakat, sumağın insan vücuduna birçok faydası bulunur.

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

Kandaki insülin oranını dengelemesi özelliği ile diyabet ve yüksek tansiyon hastaları için önerilen bir besindir.

Antioksidan özelliği içeren sumak, üst solunum yolları hastalıklarında aniden meydana gelen yüksek ateşi düşürür ve beyin sağlığı için iyi gelir.

Eğer sumak suyu haftada en az bir kez tüketilirse; sinir sisteminde deforme
olmuş hücrelerin sayısını azaltır ve sağlıklı hücrelerin çoğalmasına yardımcı olur. Ayrıca, stres ve depresyon gibi psikolojik rahatsızların yaşanma riskini düşürür.

Zehirlenme durumlarında, sumağın kaynatılıp bir bardak içilmesinin yararlı olacağı belirtilir. Sumak; hem bağırsakları hem de mideyi temizler, zehirlenmeye neden olan bakterileri idrar ya da dışkı yoluyla vücuttan atılmasını sağlar.

Kilosuna dikkat edenler de sumak suyu içebilir. Çünkü sindirimi düzenleyen etkisi ile zayıflamak için de kullanılabilir. Öte yandan gün içinde yarım çay bardağı tüketilen sumak suyu, hazımsızlığın önler ve şişkinliği giderir.

İştahsız çocukların en az ayda bir kez sumak duyu içmesinde fayda vardır. Bu hem çocuğunuzun vücut direncini artırır hem de iştahını açarak daha sağlıklı beslenmesine yardımcı olur.

Sosyal medyada dolaşan sumak videosu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN