Tam kıvamında kısır nasıl yapılır? Kolay kısır tarifi

Tam kıvamında kısır nasıl yapılır? Kolay kısır tarifi

Türk mutfağına özgü olan kısır, sağlık açısından besleyici ve hafif bir yemektir. Gün menülerini renklendiren, beş çayınıza eşlik eden ve evdeki malzemelerle tam kıvamında bir kısır nasıl yapılır? Kolay kısır tarifi karar.com’da…

İster bol ekşili ister bol acılı yapacağınız kısırı hem ana yemek hem de aperatif olarak menülerinize dahil edebilirsiniz. Peki, Tam kıvamında kısır nasıl yapılır? Lezzeti ile özel günlerin vazgeçilmezi olan bu kolay kısır tarifini haberimizde okurlarımız için derledik. İşte, tüm detayları kolay kısır tarifi…

TAM KIVAMINDA KISIR TARİFİ

MALZEMELER

2 su bardağı ince bulgur

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı sumak

2 tatlı kaşığı köfte baharatı

1 tatlı kaşığı tuz

2 adet kuru soğan

2 adet limon

Yarım demet maydanoz

6 dal taze soğan

5 yaprak marul

1,5 su bardağı sıcak su

1 su bardağı sıvı yağı


Üzeri için;

5 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI

Öncelikle geniş bir kabın içerisinde ince kısırlık bulguru, limon suyu ve sıcak suyu ekleyin. Ardında bulgurların şişmesi için karıştırıp ağzı kapalı şekilde bir kenara alın.

Diğer taraftan bir tavaya sıvı yağı ekleyin kızması için ocağın altını açın. Hemen ardında kuru soğanları ince ince doğrayın ve kızmış yağın içerisine ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun.

Kavrulan soğanın içerisine iki çeşit salçamızı (tek çeşitte olabilir) ekleyin. Sonra tüm baharatları ilave edin ve harç iyice karışana kadar karıştırıp ocaktan alın.

Şişmiş olan ince bulgurun üzerine salçalı sosu dökün bulgurlar salçanın rengini alana kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Bir taraftan önceden yıkanmış olan yeşilliklerimizi ince ince doğrayıp bir kabın içerisine alın.


Soğumuş olan harcı yeşilliklerle buluşturup karıştırın. Daha sonra servis tabağına alarak üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN