Tarihin en sıcak eylül ayını yaşadık

Tarihin en sıcak eylül ayını yaşadık

Avrupa Birliği (AB) Copernicus İklim Değişikliği Servisi, geçtiğimiz Eylül ayının tarihte kaydedilmiş en sıcak eylül ayı olduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği'nin (AB) iklim değişikliği gözlemleme kurumunca, bu yıl eylül ayının kayıtlara geçen "en sıcak eylül ayı" olduğu bildirildi.

Copernicus İklim Değişikliği Servisi, küresel sıcaklık ölçümlerine ilişkin yaptığı açıklamada, küresel sıcaklıkların Eylül 2020'de ortalamanın üzerinde gerçekleştiğini belirtti. Bu yıl eylül ayında sıcaklığın, geçen yıl eylül ayının 0,05 derece üzerinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN İŞARETİ

Uzmanlar, bunun insan kaynaklı karbon emisyonların yol açtığı sıcaklık artışlarının bir göstergesi olduğuna işaret etti. Copernicus İklim Değişikliği Servisi, Sibirya Arktik bölgesindeki sıcaklığın ortalamanın üzerinde devam ettiğini kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Meteorolojinin 'sarı alarmı'ndan sonra İstanbul'da termometreler 35 dereceye yaklaşmıştı. Sıcak havadan bunalan bazı vatandaşlar ağaç gölgelerine akın ederken kimisi de kendisini boğazın serin sularına bıraktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN