1300 TL değerindeki oyun ücretsiz oldu! Ama Türk oyuncular üzgün: Oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasak: İşte nedeni

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz oldu! Ama Türk oyuncular üzgün: Oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasak: İşte nedeni

Epic Games Store, her hafta olduğu gibi bu hafta da yeni bir oyunu ücretsiz oldu! Ancak Türk oyuncular seri üzgün! Oyun, Türkiye dahil 10 ülkede yasak! İşte sebebi...

Epic Games Store'un Mega İndirim etkinliği kapsamında hediye ettiği ilk oyun olan Dragon Age: Inquisition – Game of the Year Edition, Türkiye dahil olmak üzere 10 ülkede erişime kapalı durumda. Bu durum, oyunseverleri hayal kırıklığına uğrattı ve Türkiye'ye özel alternatif bir hediye sunulmadığı için bu haftayı boş geçmek zorunda bıraktı.

OYUNSEVERLER KARŞILAŞTIKLARI UYARIYLA KARŞILAŞIYOR

How to play Dragon Age: Inquisition on Mac (M1,, M2 and Intel)

Dragon Age: Inquisition – Game of the Year Edition, Epic Games Store'da 40 dolar (1.300 TL) değerinde olan bir oyun olmasına rağmen, Türkiye ve diğer bazı ülkelerde erişime kapalı durumda. Oyunun başlığına tıklayan Türk kullanıcılar, "Bu içerik şu anda platformunda veya bölgende mevcut değil." uyarısı ile karşılaşıyorlar. Oyunseverlerin ilginç bir şekilde Steam ve diğer platformlardan satın alarak oynayabildikleri belirtiliyor.

YASAK NEDENİ: LGBT+ İÇERİKLER

dragonage.jpg

Oyunun Türkiye dahil olmak üzere yaklaşık 10 ülkede erişime kapatılmasının nedeni, içerdiği LGBT+ içerikler. BioWare ve Electronic Arts'ın tercihiyle, sadece Epic Games Store ve EA mağazasında bu ülkelerden erişim yasaklanmış durumda. Bu durum, oyunun yapımcılarının kendi tercihi nedeniyle bu ülkelerde erişimi kısıtladığını gösteriyor. Kamu kurumlarından herhangi bir yasak uygulanmadığı vurgulanıyor.

TÜRKİYE'DE EPİC GAMES STORE VE EA MAĞAZASI DIŞINDA ERİŞİM MÜMKÜN

Bazı Kullanıcılar Neden Sadece Steam'den Oynuyor?

Türkiye'de Dragon Age: Inquisition oyununu Epic Games Store veya EA mağazasından oynamak isteyen kullanıcılar, bu içerik mevcut değil uyarısı ile karşılaşıyorlar. Ancak aynı oyunun Steam ve diğer platformlardan erişilebilir olduğu belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN