2 litre suyla evin elektriğini karşıladılar! Dünyaca çığır açacak proje: 3 gün boyunca bir eve yetiyor...

2 litre suyla evin elektriğini karşıladılar! Dünyaca çığır açacak proje: 3 gün boyunca bir eve yetiyor...

Sadece 2 litre su ile evin elektriğini karşıladılar! Bu proje dünyada çığır açacak! 3 gün boyunca bir eve yetiyor...

Almanya merkezli bir startup, çevre dostu bir teknoloji olan yeşil hidrojen jeneratörünü geliştirerek evlerin enerji ihtiyacını sadece su kullanarak karşılamayı başardı. Bu yenilikçi cihaz, sadece 2 litre su ile birkaç gün boyunca elektrik üretebiliyor ve çevreye zarar vermiyor.

Projenin lideri Vaitea Cowan, iklim değişikliğinin etkilerini deneyimlemiş Güney Pasifik adalarında doğmuş bir girişimci olarak, fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltacak bir çözüm sunma hedefiyle hareket ediyor. Cowan'ın şirketi Enapter, dünyanın dört bir yanındaki 33 ülkede 100'den fazla projede yeşil hidrojen jeneratörlerini kullanıma sunmuş durumda.

enapter.jpg

Enapter'ın geliştirdiği AEM elektrolizör teknolojisi, yenilenebilir elektrik enerjisini emisyon yaymayan hidrojen gazına dönüştürüyor. Bu sayede hidrojen gazı, araçların ve endüstrilerin güçlenmesiyle beraber evlerin ısıtılması gibi çeşitli alanlarda kullanılabiliyor.

Yeşil hidrojenin nasıl elde edildiği ise oldukça basit; dünya üzerindeki hidrojenin büyük bir kısmı su içinde bulunuyor ve yeşil hidrojen, yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak suyun elektroliz edilmesiyle elde ediliyor. Bu işlem sırasında su molekülleri hidrojen ve oksijene ayrılıyor.

Enapter, elektroliz sürecini daha verimli ve ekonomik hale getirerek yeşil hidrojeni evlerimize taşıyor. Bu sayede, yüksek maliyetlerin ve düşük verimliliğin önüne geçilerek, yeşil hidrojen teknolojisi evlerde yaygın bir şekilde kullanılabilir hale geliyor.

Enapter'ın elde ettiği başarılar, çevre dostu teknolojilerin teşvik edilmesi ve iklim değişikliği ile mücadele çabalarına katkı sağlaması nedeniyle Prens William'ın "İklimimizi Düzelt" kategorisindeki Earthshot Ödülü'nü kazanmasını sağladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN