300 milyon kişiyi işsiz bırakacak yapay zeka hangi sektörleri etkileyecek?

300 milyon kişiyi işsiz bırakacak yapay zeka hangi sektörleri etkileyecek?

Yatırım bankası Goldman Sachs, yayınladığı raporda yapay zekanın 300 milyon tam zamanlı işi yapabileceğini ve işlerin dörtte birinin ortadan kalkmasına neden olabileceğini açıkladı.

1956'da üretilen ve günümüzde daha popüler olan yapay zeka (AI), insanların görevlerini aynı kalitede gerçekleştirebilmesiyle biliniyor.

Goldman Sachs bir rapor yayınlayarak yapay zekanın ne kadar ilerlediğini gözler önüne serdi. Raporda yapay zekanın ABD ve Avrupa’daki işlerin dörtte birinin ortadan kalkmasına neden olabileceği belirtildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, raporda 300 milyon işin yerine geçebileceği söylenen yapay zekanın ayrıca yeni işlerin ortaya çıkmasına da sebep olacağı yayınlandı.

HANGİ SEKTÖRLER ETKİLENECEK?

Yapay zekanın etkileyeceği işlerin yüzde 46’sının idari, yüzde 44’ünün yasal, yüzde 6’sının inşaat ve yüzde 4’ünün bakım ve onarım sektöründe olduğu ifade edildi.

Yapay zekanın özellikle telif haklarıyla ilgili ortaya çıkardığı sorunlar, sanatçıları ve tasarımcıları uzun zamandır kaygılandırdığı da gündemde.

OXFORD: KAÇ MESLEK YOK OLACAK BİLİNMİYOR

Oxford Üniversitesi’nde mesleklerin geleceği üzerine uzmanlaşan Carl Benedikt Frey, üretici yapay zeka yüzünden kaç mesleğin yok olacağını bilmenin zor olduğunu dile getirdi.

Yapay zeka ile maaşların düştüğünü hatırlatan Frey, ChatGPT'le de gazetecilerin maaşlarının düşmesi tehlikesi olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN