Amazon'dan 2 milyar dolarlık hisse satışı: Jeff Bezos'un serveti Elon Musk'ı geçebilir

Amazon'dan 2 milyar dolarlık hisse satışı: Jeff Bezos'un serveti Elon Musk'ı geçebilir

Amazon'un kurucusu, Jeff Bezos 2 milyar dolar değerinde 12 milyon Amazon hissesi satışıyla, "dünyanın en zengin adamı" unvanını tekrar elde edebilir. Bezos'un net serveti, satışından önce Musk'ın 200 milyar dolarlık servetinin 5 milyar gerisinde olan farkı hızla kapatıyor.

SÜEDA İLKER

Jeff Bezos, 2 milyar dolardan fazla değere sahip 12 milyon Amazon hissesi satışıyla Elon Musk ile arasındaki net değer farkını azalttı.
Büyük satış Bezos'u dünyanın en zengin insanları sıralamasında 2021'deki zirvesinden sonra tekrardan ilk sıraya çıkarabilir.

'EN ZENGİN İKİNCİ İNSAN'

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Amazon'un hisselerinde bu yıl yaşanan keskin yükseliş, şirketin kurucusu ve yönetim kurulu başkanının tahmini servetinde 22,6 milyar dolarlık bir artışa yol açtı. Bu artış, Bezos'u dünyanın en zengin insanları listesinde ikinci sıraya yükseltti.

BEZOS'UN SERVETİ ARTARKEN MUSK'IN SERVETİ DÜŞÜŞTE

Bezos'un serveti bu yıl artarken, Musk'ın serveti, elektrikli otomobil şirketinin beklenenden daha zayıf büyümesi nedeniyle Tesla'nın hisselerindeki %27'lik düşüşle beraber, 30 Ocak'ta Musk'ın Tesla'daki 55 milyar dolarlık tazminat paketini geçersiz kılan kararı nedeniyle 29 milyar dolar azaldı.

Bu haftaki Amazon hissesi satışından önce Bezos'un net değeri Musk'ın 200 milyar dolarlık servetinin sadece 5 milyar dolar gerisindeydi ve bu da bir numaralı milyarder unvanını ulaşılabilir kılıyordu.
Musk'ın net değeri o günden bu yana 209 milyar dolara yükseldi, ancak Bezos'un Musk'ı yakalama yarışı devam ediyor.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos 2 milyar dolar değerinde 12 milyon Amazon hissesi satarak, "dünyanın en zengin adamı" unvanını tekrar elde edebilir.
Büyük satış Elon Musk ile arasındaki net değer farkını azaltarak Bezos'u dünyanın en zengin insanları sıralamasında Tesla CEO'sunu geçecek konuma getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN