Apple kullanıcısı hem elini hem cebini yaktı! Orijinal şarj kullanmayanlara kötü haber: Çakma şarj iPhone 15 Pro Max’ı eritti

Apple kullanıcısı hem elini hem cebini yaktı! Orijinal şarj kullanmayanlara kötü haber: Çakma şarj iPhone 15 Pro Max’ı eritti

Akıllı telefon üreticileri kullanıcıları lisanlı ürünler kullanmaları konusunda sürekli uyarıyor. Teknoloji devi Apple'da uyaran şirketlerin başında geliyor. Son yaşanan olayla bir Apple, kullanıcısının başına talihsiz bir olay geldi. Kullanıcı lisanslı şarj aleti kullanmadığı için büyük bir sorun yaşadı. İşte detaylar...

Akıllı telefon üreticilerinin başında gelen Apple, kullanıcıları lisanslı aksesuar kullanmaları konusunda sık sık uyarıyor. Fakat birçok kullanıcı bu uyarıları pek önemsemiyor. Kullanıcılar, Apple'ın bu uyarılarının asıl sebebinin satışları ve kârı artırmak olduğuna inanıyor.

Birçok teknoloji devinde olduğu gibi Apple’da da böyle bir amaç var. Fakat, bu uyarılardaki öncelikli amaç satışları artırmaktan çok, aşırı ısınma ve yangın tehlikesi gibi risklerin önünde geçmek. Yaşanan son olay ise bunu kanıtlar nitelikte.

saej.jpg

HEM TELEFONU YANDI, HEM DE ELİ

Reddit platformunda paylaşım yapan NoisilyMarvellous adlı kullanıcı, paylaşımı ile herkesi şoke etti. Kullanıcı, yakın zamanda aldığı iPhone 15 Pro Max’i şarja taktıktan sonra şarj aletinin yandığını ve hem telefonunda hem de elinde yanıkların meydana geldiğini belirtti.

Olayla ilgili görüntüye bakıldığında ilk dikkat çeken detay ise şarj kablosunun orijinal Apple ürünü olmamasıydı. Reddit kullanıcısı şu açıklamayı yaptı: “İPhone 15 Pro Max’in ısındığına biliyordum ancak bir aylık kullanımdan sonra benimki gece boyunca şarj olurken o kadar ısındı ki parmağımda tam anlamıyla yanık bıraktı.”

sarj.jpg

Shiftdelete yer alan habere göre; Kullanıcı, şarj cihazını çıkardığında plastiğin bir kısmını erittiğini ve gövdede yanık izleri bıraktığını söyledi. Bu olayın ardından, tercih edilen aksesuarların lisanlı olmasının ne kadar önemli olduğu da ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN