Apple Watch ithalat yasağı yürürlüğe girdi

Apple Watch ithalat yasağı yürürlüğe girdi

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, kandaki oksijeni algılama teknolojisine sahip Apple Watch’ların ithalatını durdurma kararı aldı. ABD Başkanı Joe Biden'ın hükümetinin kararı veto etmeyi reddetmesiyle alınan karar yürürlüğe girdi. Apple artık kandaki oksijeni algılama teknolojisine sahip saatleri denizaşırı ülkelerden ABD'ye getiremeyecek.

Tıbbi izleme teknolojisi şirketi Masimo, Apple'ı çalışanlarını işe almak, nabız oksimetresi teknolojisini çalmak ve bunu Apple Watch'a dahil etmekle suçlamıştı.

Reuters'ta yer alan habere göre, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun, kandaki oksijen seviyelerini okumak için patent ihlalinde bulunan teknolojiyi kullanan Apple Watch'ların ithalatını ve satışını yasaklayan kararı açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın hükümeti, kararı veto etmeyi reddetmesiyle alınan karar yürürlüğe girdi.

Alınan kararla birlikte Apple artık kandaki oksijeni algılama teknolojisine sahip saatleri denizaşırı ülkelerden ABD'ye getiremeyecek.

Apple, ABD Federal Devre Temyiz Mahkemesi'nde yasağa itiraz edebilir.

SAATLERİN ONARIMI DURUYOR

Özellikle kanda oksijen düzeylerini ölçen Apple Watch Series 6 ve daha yeni modeller, ithalat yasağı süresince onarılamayacak. Bu durumda zarar gören Apple Watch sahipleri, donanım değişim programının başlamasını beklemek zorunda kalacaklar. Ancak, yazılım tabanlı onarımlar sürecek.

Apple, Apple Watch’un kandaki oksijeni algılama algoritması için bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyor. Şirket, bu güncellemenin Apple Watch’un yasak süresince tekrar satışa sunulması için yeterli olacağını belirtiyor. Ancak, bu yazılım güncellemesinin ne zaman tamamlanacağı hakkında şu an için net bir tarih verilmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN