Apple yapay zeka çalışmalarına başladı! Varını yoğunu ortaya koydu, bu yapay zeka bambaşka olacak

Apple yapay zeka çalışmalarına başladı! Varını yoğunu ortaya koydu, bu yapay zeka bambaşka olacak

Dünyanın en çok tercih edilen markası Apple, yapay zeka için yeni çalışmalarına başladı! Marka, tüm varını yoğunu buna koydu… Çıkarttıkları yapay zeka başkalarına benzemeyecek. Bambaşka bir yapay zeka teknoloji tutkunlarını bekliyor. İşte detaylar…

Apple, yapay zeka için büyük bir atılım yapmak için hazırlanıyor. Şirketin, yapay zeka geliştirme bütçesini artırarak araştırma ve geliştirme için büyük adımlar attığı iddia ediliyor. Atılan adımların Apple’ın yapacağı yapay zeka teknolojisi için daha rekabetçi ve geliştirilmiş bir ürün ortaya koymak için olduğu söyleniyor.

YAPAY ZEKA İÇİN YENİ ADIM

Teknolojinin git gide arttığı günlerde yapay zekanın yeri de gün geçtikçe büyüyor. Bu teknolojiler, sesli asistanlar, otomasyon sistemleri, görüntü tanıma, doğal dil işleme ve daha birçok alanda kullanılıyor. Bununla beraber Apple gibi büyük teknoloji şirketleri yapay zekayı geliştirmek için önemli adımlar atıyor.

apple.jpg

Apple, teknolojideki hızı takip etmek için yapay zeka çalışmalarına fazla bütçe ayırmaya karar verdi. Başka teknoloji şirketlerinin bu alanda attığı adımlar ve bu teknolojileri ürün ve hizmetlerine entegre etmiş olmaları piyasadaki yerlerini gösteriyor. Apple ise bu rekabeti yakalamak için piyasaya girmeye hazırlanıyor.

apple2.jpg

APPLE YENİ BİR MODEL PEŞİNDE

Öte yandan iddialara göre Apple, yeni bir dil modeli geliştirmek için yeni adımlar atıyor. Bu dil modeli Ajax GPT olarak adlandırılıyor. Ayrıca OpenAI'nin GPT-3.5'ten daha üstün olduğu öne sürülüyor. Apple’ın daha gelişmiş bir dil modeli geliştireceği düşünülüyor. Doğal dil işleme, metin üretimi ve konuşma sentezi gibi temel özelliklerin olduğu bir yapay zeka düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN