Apple'ın sonbahar lansmanına dair detaylar belli oldu: Steve Jobs'ın geleneği bozulacak

Apple'ın sonbahar lansmanına dair detaylar belli oldu: Steve Jobs'ın geleneği bozulacak

Teknoloji yazarı Mark Gurman’a göre Apple'ın iPhone 14 ve Watch Seris 8'i tanıtma tarihi belli oldu. Eylül'de iPhone'u ve Watch'ı, Ekim'de ise iPad ve Mac'i tanıtacak olan Apple Steve Jobs'un 1984'teki Macintosh tanıtımından beri süregelen geleneği de geride bırakacak.

Teknoloji devi Apple son iPhone modeli olan iPhone 14'ü ve Watch 8 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Geleneksel sonbahar lansmanına dair yeni detayları ortaya çıkan Apple'ın bu yıl Steve Jobs'un 1984'teki efsanevi Macintosh tanıtımından beri gelen geleneği bozacak.

Jobs tarafından büyük bir şaşa ile gerçekleştirilen lansman etkinlikleri zaten pandemiyle birlikte aksamaya başlamıştı. Apple'ın bu yılki etkinliğini canlı değil önceden çekilmiş bir şekilde yapacağı kaydedildi.

iPhone 14 ve Watch Series 8 dahil olmak üzere yılın son ürünlerini duyurmaya hazırlanan Apple, etkinlik videosunu kaydetmeye başlamış olabilir.

Eylül'ün ilk haftası gelebilir

Shiftdelete.net'te yer alan habere göre Bloomberg editörü Mark Gurman’ın hazırladığı yeni rapora göre Apple, sonbahar etkinliği için çalışmalara başladı.

Pandemiden dolayı iki yıldır etkinliklerini sanal olarak gerçekleştiren teknoloji devi, bu yıl da önceden hazırlanmış bir lansman yapmak istiyor. iPhone 14 lansmanı canlı olmayacak, hatta Apple çekimlere çoktan başladı.

Ancak bu lansman, yılın son Apple etkinliği olmayacak gibi duruyor. İddiaya göre teknoloji devi Eylül’de iPhone 14 ve Watch Series 8 modellerini; Ekim’de ise iPad ve Mac cihazlarını tanıtacak. Yani Eylül ve Ekim’de iki ayrı etkinlik yapılacak.

Fiyatına dair detaylar

Daha önce Max Weinbach, iPhone 14’ün 6 Eylül’de açıklanacağını ve 16 Eylül’de satışa çıkacağını iddia etti. Mark Gurman’ın da son raporuyla birlikte, etkinlik tarihinin beklenenden erken olma ihtimali artmış gibi görünüyor.

iPhone 13 serisini 799 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkaran Apple, zam yapmayarak iPhone 14 serisini yine 799 dolardan sunacak. Bunun nedeni ise küresel cep telefonu pazarındaki durgunluk ve talep düşüşü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN