Artık Twitter diye bir şirket olmayacak

Artık Twitter diye bir şirket olmayacak

Twitter'ı satın aldığı günden bu yana, platformu her şey için kullanılan bir uygulamaya çevirmek isteyen Elon Musk, şirketin adını değiştirdi. 4 Nisan'da mahkemeye yapılan başvuruya göre şirketin resmi ismi X Corp. olarak değişti

Twitter'ın, yeni kurulan "X Corp." isimli bir paravan şirketle birleşerek bağımsız bir şirket olmaktan çıktığı bildirildi. Muhafazakâr aktivist Laura Loomer tarafından geçen yıl şirkete ve eski icra kurulu başkanı Jack Dorsey'e karşı açılan bir dava için Kaliforniya'daki bir mahkemeye sunulan 4 Nisan tarihli bir belgeye göre, Twitter diye bir şirket artık yok.

Bloomberg'te yayınlana habere göre; bu hamle, Elon Musk'ın sosyal medya devi için planlarına yönelik birtakım spekülasyonları da beraberinde getirdi. Bu spekülasyonların başında ise Musk'ın Twitter'ı bir "her şey uygulamasına" çevirme planları yer alıyor.

Musk'ın geçen yıl şirketi 44 milyar dolara satın almasından bu yana kapsamlı bir revizyon geçiren Twitter için bu değişikliğin ne anlama geldiği belirsizliği koruyor; ancak Musk geçmişte Twitter'ı devralmasının "her şey uygulaması" olarak adlandırdığı X'i yaratmak için bir "hızlandırıcı" olacağını öne sürmüştü. Musk'ın 11 Nisan'da Twitter'da yaptığı paylaşım ise bu iddiaları doğrular nitelikte:

Musk daha öncesinde Twitter'ı, ödemelerden etkinlik bileti rezervasyonu ve mesajlaşmaya kadar her şeyi kapsayan, Tencent'e ait bir süper uygulama olan WeChat'e benzer bir süper uygulamaya yani "her şey uygulamasına" çevirme arzusundan bahsetmişti.

İlk olarak geçen yıl Nisan ayında Twitter'ı devralma teklifinin bir parçası olarak "X Holdings" isminin bir varyasyonuyla üç holding şirketi kuran Musk, PayPal ile birleştirdiği çevrimiçi ödeme şirketinin ismi olan "X.com" alan adını da satın almıştı.
Tepkiler: Musk'ın Google'ın da ana şirketi olan Alphabet'e benzer şekilde tüm şirketleri çatısı altında toplayan bir ana yapı oluşturma planları olabileceğini belirten Bloomberg Intelligence analisti Mandeep Singh, "Alphabet ve Meta gibi daha büyük akranları tüketici tarafında bir her şey uygulaması olmak için mücadele ederken, Twitter'da e-ticaret veya ödemeleri nasıl katmanlandırabileceğini anlamıyorum." ifadelerini kullanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN