Ay’a başarılı inişten günler sonra yeni misyon başladı: Hindistan’ın şimdiki hedefi Güneş

Ay’a başarılı inişten günler sonra yeni misyon başladı: Hindistan’ın şimdiki hedefi Güneş

Son yıllarda küresel uzay yarışında öne çıkan ülkeler arasında yer alan Hindistan’ın, başarılı Ay’a inişten günler sonra Güneş’e uydu gönderdiği duyuruldu. Uydunun Güneş'in en dış katmanını ve rüzgarlarını gözlemleyeceği bildirildi.

Rusya, ABD ve Çin'den sonra Ay'a inen dördüncü ülke olan Hindistan’da Uzay Araştırmaları Merkezi (ISRO), Güneş'in en dış katmanını ve Güneş rüzgarlarını gözlemlemek için Güneş ve Dünya arasındaki L-1 Lagrange noktasına yerleştirilmesi planlanan uydunun, başarıyla yollandığını duyurdu.

Aditya uydusu, yerel saatle 11.50'de Andhra Pradesh eyaletinin Sriharikota uzay üssünden fırlatılırken, proje, merkezi Bengaluru şehrinde bulunan ISRO'nun yapacağı Güneş gözlemi odaklı ilk misyon olacak. Projeye ayrılan bütçe 46 milyon dolar olarak ifade edilirken ISRO, maliyetle ilgili açıklama yapmadı.

JAPONYA’YLA VENÜS PLANI

2014 yılında Mars'ın yörüngesine bir araç yerleştiren ilk Asya ülkesi olan Hindistan’da yetkililer, gelecek yıl Dünya'nın yörüngesine üç günlük mürettebatlı bir görev başlatması planlanıyor.

Ayrıca, 2025 yılına kadar Ay'a başka bir sonda göndermek üzere Japonya ile ortak bir görev ve önümüzdeki iki yıl içinde de Venüs'e bir yörünge misyonu göndermeyi planlıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN