Branson 'uzaya giden ilk milyarder' oldu: Jeff Bezos'u solladı

Branson 'uzaya giden ilk milyarder' oldu: Jeff Bezos'u solladı

İngiliz milyarder Richard Branson ve yanındaki 6 kişilik ekip uzaya ilk test uçuşunu gerçekleştirdi. Meksika'dan havalanarak yaklaşık 90 dakika sürmesi planlanan seyahat ile Amazon'un eski CEO'su Jeff Bezos'u sollayan Branson 'uzaya çıkan ilk milyardar ünvanı'nı kazandı.

İngiliz milyarder Richard Branson, sahibi olduğu Virgin Galactic’e ait uzay aracıyla ilk defa uzaya yolculuk yaptı. Hava muhalefeti nedeniyle gecikmeli de olsa gerçekleşen uçuş internet üzerinden de canlı olarak yayınlanıyor. Böylece Branson özel uzay şirketine sahip ilk uzaya giden insan oldu.

UÇUŞU CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

viriv.jpg

Branson uzun zamandır hayalini kurduğu an için uzay yolunda...

biz.jpg

Amerika'nın Sesinde yer alan habere göre, Meksika'dan havalanacak uzay aracında Branson’a iki pilot ve şirketin diğer üç çalışanı eşlik etti.

Yerel saatle sabah 7’de gerçekleşmesi beklenen yolculuk hava şartları nedeniyle gecikmeli olarak start aldı.

uz-2.jpg

Planlarda bir sorun olmaması durumunda Branson ve ekibi dünya yüzeyinin 70 km üzerine çıkacak. Bu yükseklik, dünya atmosferinin sona erdiği ve uzayın başladığı yükseklik olarak niteleniyor.

Uzay aracı içindekiler için birkaç dakika yer çekimi olmayacak ve ardından uzay aracı geri dönüş yolculuğuna başlayacak.

wirr.jpg

90 dakika sürmesi beklenen test uçuşu internet üzerinden de canlı olarak yayınlanıyor.

Öte yandan şirketin yılın ilerleyen döneminde ilk müşterilerine bu yolculuğu yaptırmadan önce iki test uçuşu daha yapması bekleniyor. Şirketin amacı 2023 yılından itibaren her yıl 100 uçuş gerçekleştirmek.

uzzza.jpg

Yolcuların her bir koltuk için 300 ile 400 bin dolar arasında bir ücret ödemesi bekleniyor.

bezz.jpgJeff Bezos ve Richard Branson

BEZOS'U SOLLADI

Jeff Bezos ve Elon Musk da uzay yolculuğu için şirket kuran diğer isimler arasında yer alıyor.

Amazon'un eski CEO'su milyarder Jeff Bezos’un kurduğu Blue Origin şirketine ait uzay aracıyla 20 Temmuz'da aynı yolculuğu yapması bekleniyordu. Hayalini gerçekleştirerek 'uzaya giden ilk milyarder ünvanı'nı kazanan Branson böylece Bezos'u solladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN