Bu güncellemeyi iPhone'una yüklemeyenler yandı! Apple kritik güncellemeyi 'acil' koduyla duyurdu

Bu güncellemeyi iPhone'una yüklemeyenler yandı! Apple kritik güncellemeyi 'acil' koduyla duyurdu

Apple, hackerlara iPhone, iPad ve Mac cihazlarını tamamen ele geçirme fırsatı veren güvenlik açıklarını düzeltmek için bir güncelleme yayınladı. Apple, hackerların söz konusu açığı Apple web tarayıcısı Safari'nin işleme motoru WebKit'e sızmak için kullandığını söyledi. Ancak BBC şimdiye kadar bu güvenlik açığının cihazlara sızmak için kullanıldığına ilişkin onaylanmış bir rapor olmadığını kaydetti.

Apple, iPhone 6s ve üstü, iPad Pro, iPad Air 2 ve üstü ve iPad 5. nesil ve üstü için kullanıma sunulan yeni yazılımın "önemli güvenlik güncellemeleri sağladığını ve tüm kullanıcılar için önerildiğini" söyledi.

Güncelleme ayrıca, iPad mini 4 ve sonraki sürümleri ve iPod touch (7. nesil) için de mevcut. macOS Monterey işletim sistemini kullanan Mac kullanıcılarının da güncelleme yapması tavsiye ediliyor.

Endüstri uzmanlarına göre, söz konusu güvenlik açığı hackerlara cihazları tamamen ele geçirme fırsatı veriyor.

Apple, hackerların bu açığı Apple web tarayıcısı Safari'nin işleme motoru WebKit'e sızmak için kullandığını söyledi. Teknoloji şirketi, kullanıcının "kötü amaçlı web içeriğine" erişmesi durumunda bu açığın bilgisayar korsanları tarafından kullanılabileceğini söyledi.

BBC'de yer alan habere göre, şimdiye kadar, güvenlik açığının cihazlara sızmak için kullanıldığına ilişkin onaylanmış bir rapor yok.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN