Bu uygulamalar tehlike saçıyor! Telefonunuzda yüklü ise hemen silin! İşte zararlı yazılım içeren o 13 uygulama...

Bu uygulamalar tehlike saçıyor! Telefonunuzda yüklü ise hemen silin! İşte zararlı yazılım içeren o 13 uygulama...

Günlük hayatta ayrılmaz parçamız olan telefonlara zarar veren uygulamalar belli oldu. Telefonlara indirilmemesi gereken 13 uygulama açıklandı. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

Yasadığı yollardan para kazanmak isteyen kişiler farklı faklı yöntemlerle karşımıza çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de kötü amaçlı yazılımlardır. Arka planda çalışarak reklam oynatan ve gelir sağlayan bu programlar cliker adlı yazılımları kullanıyor. McAfee adlı bir kullanıcı tarafından yayınlanan blog yazısında bu yöntemle yapılan 20 milyondan fazla indirilme olduğu tespit edildi. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

BİLDİRİM GÖNDERİYORLAR

Android güncellemeleri ya da başka bir güncellemeler ile bildirim yollayan yazılımlar telefonlar açısından tehlike oluşturuyor. Bu yazılımlar pek çok farklı sorunu da beraberinde getiriyor.

Görünüşte oldukça faydalı bir uygulama olarak görülse de aslında arka planda illegal yollardan kazanç sağlıyorlar. Bu nedenle telefonların da ömrü kısa vadeli oluyor.

Kötü amaçlı uygulamalar aöıklandı

ŞARJ HEMEN BİTİYOR

Telefonlar için zararlı yazılımlar olan bu uygulamalar ile telefonlarınız tehlikede. Arka planda çalışan uygulamalar nedeniyle hem şarjınız kısa sürede bitiyor hem de illegal yoldan para kazanılıyor. Bu nedenle telefonlarınızın daha yavaş çalıştığını görebilirsiniz. O uygulamaların ismi açıklandı. Telefona zarar veren uygulamalar şu şekildedir:

BusanBus (com.kmshack. BusanBus)

Currency Converter (com.smartwho. SmartCurrencyConverter)

EzDica (com.joysoft.ezdica)

EzNotes (com.meek.tingboard)

Flashlight+ (com.candlencom.candleprotest)

Flashlight+ (com.dev.imagevault)

Flashlight+ (kr.caramel.flash_plus)

High-Speed Camera (com.hantor. CozyCamera)

Instagram Profile Downloader (com.schedulezero.instapp)

Joycode (com.joysoft.barcode)

K-Dictionary (com.joysoft.wordBook)

Quick Note (com.movinapp.quicknote)

Smart Task Manager (com.james. SmartTaskManager)

GOOGLE UYARILDI

Bu uygulamalar hakkında Google’a da bilgi verildi. Mağazadan indirilen bu uygulamaların kötü amaçlı yazılımlar olduğu hakkında bilgi verilmesi ile birlikte Google programları kaldırdı. Uygulamadan kaldırılsa bile telefonunda yüklü olanlar kullanabilecek. Bu uygulamalara dikkat etmenizde fayda var. Uygulamalar telefonunuzda yüklüyse silmeniz gerekiyor.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN