ChatGPT'nin rakibi Grok açıldı! Elon Musk sözünü tuttu: Açık kaynaklı yapay zeka modeli

ChatGPT'nin rakibi Grok açıldı! Elon Musk sözünü tuttu: Açık kaynaklı yapay zeka modeli

ChatGPT'ye rakip olacak yeni yapay zeka modeli Grok açıldı! Elon Musk tuttuğu sözü yerine getirdi! Yapay zeka şirketi xAI, Grok 1.0 yapay zeka modelini açık kaynaklı olarak kullanıma sundu...

Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI, yeni bir döneme giriş yapıyor. Şirket, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı yapay zeka modeli Grok'u artık herkesin erişimine açıyor. Bu hamle, xAI'nin açık kaynaklı yapay zeka modellerini destekleyen bir vizyonun parçası olarak öne çıkıyor.

GROK, AÇIK KAYNAKLI OLARAK KULLANIMA SUNULDU

xAI, Grok 1.0 modelini açık kaynak hale getirdi

xAI, Grok'un temel mimarisini içeren 314 milyar parametreli Mixture-of-Experts dil modelini Apache 2.0 lisansı altında açık kaynaklı hale getirdiğini duyurdu. Bu adım, şirketin Elon Musk'ın açık kaynaklı yapay zeka modelleri konusundaki çağrısına yanıtı niteliğinde. Musk, özellikle OpenAI gibi şirketlerin kapalı kapılar ardında çalışmalarına karşı çıkarak, açık kaynaklı yaklaşımı destekliyor.

xAI'nin Grok modelini açık kaynaklı hale getirme kararı, diğer araştırmacıların ve geliştiricilerin model üzerinde çalışmasını ve katkıda bulunmasını sağlıyor. Bu adım, yapay zeka alanındaki yenilikçi çalışmaları teşvik ederek sektöre yeni bir ivme kazandırabilir.

Ancak, Grok'un sosyal medyadaki ilk testlerinde, rakip yapay zeka modellerine kıyasla mizah ve gelişmiş yeteneklerde geri kaldığı görülüyor. Bu durum, Grok'un temel modelinin açık kaynaklı olmasının yeterli olup olmayacağı konusunda soru işaretleri doğuruyor.

xAI'nin bu adımıyla birlikte yapay zeka alanındaki rekabet de kızışacak gibi görünüyor. Diğer önde gelen şirketlerin, Grok'un piyasaya sürülmesine nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN