Çıkış yaptığı anda milyonlara ulaştı! Palworld'un başarısına ket vuruluyor: The Pokemon Company'den yasal savaş açıklaması

Çıkış yaptığı anda milyonlara ulaştı! Palworld'un başarısına ket vuruluyor: The Pokemon Company'den yasal savaş açıklaması

Çıkış yapığı 19 Ocak 2024 tarihinden bu yana milyonlarca oyuncuya ulaşan Palworld'un başarısına resmen ket vuruluyor! The Pokemon Company'den yasal savaş açıklaması...

Palworld adlı açık dünya hayatta kalma oyunu, son zamanlarda büyük ilgi gördü ve Steam platformunda popülerlik kazandı. Bu ilgi, hatta Counter Strike 2 gibi diğer oyunların önüne geçti. Ancak, oyundaki yaratıkların Pokemon'lara benzerliği nedeniyle The Pokemon Company'den gelen açıklama, Palworld'ün geleceğini belirsiz hale getirdi.

The Pokemon Company'nin yaptığı açıklamada, Ocak 2024'te piyasaya sürülen Palworld oyununun, Pokemon fikri mülkiyetlerini ihlal edip etmediği inceleneceği belirtildi. Normal şartlarda, bu tür oyunlarda doğrudan bir tasarım kullanılmadığı sürece, fikri mülkiyet ihlali kanıtlamak zor olabilir. Ancak, The Pokemon Company, Pokemon fikri mülkiyetlerini korumak ve ihlalleri soruşturmak için gerekli adımları atacaklarını vurguladı.

THE POKEMON COMPANY'DEN AÇIKLAMA

the-pokemon-company.jpg

Palworld'ün aslında bir işletme dersi içeren bir başarı hikayesi olduğu da belirtildi. Ancak, Pokemon benzerliği nedeniyle oyunun geleceği belirsizliğini koruyor. The Pokemon Company, her bir Pokemon'un ve onun dünyasının korunması ve büyütülmesi için çaba harcayacaklarını ve Pokemon evrenini genişletmeye devam edeceklerini ifade etti.

"Başka bir şirketin Ocak 2024'te piyasaya sürülen oyunuyla ilgili birçok soru aldık. Pokemon fikri mülkiyetlerinin veya varlıklarının oyun içinde kullanımına hiçbir izin vermedik. Pokemon fikri mülkiyetlerini ihlal eden herhangi bir hareketi soruşturmayı ve uygun önlemleri almayı amaçlıyoruz. Gelecekte de her bir Pokemonu ve onun dünyasını korumaya ve büyütmeye devam edecek ve dünyayı Pokemon aracılığıyla bir araya getirmeye devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN