Çinli şirketten büyük hamle! Güneş panellerinin en büyük sorunu buhar oluyor: Artık toz tutmayacak

Çinli şirketten büyük hamle! Güneş panellerinin en büyük sorunu buhar oluyor: Artık toz tutmayacak

Çinli şirketten büyük hamle geldi! Güneş panellerinin en büyük sorunu artık buhar oluyor! Yeni çözümle birlikte güneş panellerindeki toz sorunu ortadan kalkacak...

Çin merkezli güneş teknolojisi firması LONGi, sektörde devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atarak toz tutmayan güneş paneli geliştirdi. Bu yenilik, güneş enerjisinin verimliliğini artırarak temiz ve sürdürülebilir enerji üretiminde önemli bir adım olacak.

GÜNEŞ ENERJİSİNDE DEVRİM: TOZ TUTMAYAN PANELLER

gunes-paneli-toz-1.jpg

Shiftdelete'nin haberine göre LONGi, Hi-MO X6 Guardian adlı modülünü, toz ve kir birikimini engellemek için özel olarak tasarladı. Bu yeni paneller, geleneksel panellerden farklı olarak, yağmur suyunun panellerden kolayca akıp gitmesini sağlayan kısa uç çerçeve tasarımına sahip. Böylece, panellerin kenarlarında toz birikmesi önleniyor. Ayrıca, çerçevelerdeki küçük drenaj yarıkları sayesinde ekstra su bile kolayca tahliye ediliyor.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ İÇİN YENİLİKÇİ ÇÖZÜM

gunes-paneli-toz-3.jpg​​​​​​​

LONGi Solar Avustralya’nın ulusal satış müdürü Brett Robinson, bu yeni modülün Smart Energy Council Konferansı ve Expo 2024’te tanıtıldığını belirtti. Robinson, “Müşterilerimiz toz birikiminden çok şikayetçiydi. Bu modülle bu sorunu tamamen çözdük,” dedi. Global Müşteri Memnuniyeti anketi de güneş paneli sahiplerinin en büyük endişelerinden birinin kir ve toz birikimi olduğunu ortaya koymuştu. Hi-MO X6 Guardian Anti-Dust modülü, bu sorunu kökten çözerek müşteri memnuniyetini artırıyor.

ÜSTÜN PERFORMANS VE VERİMLİLİK

gunes-paneli-toz-2.jpg

Bu yenilikçi toz tutmayan güneş paneli, sadece temiz kalmakla kalmıyor, aynı zamanda yüksek performans ve verimlilik sunuyor. Arka temas teknolojisi ile donatılan bu panellerde, elektriği taşıyan metal şeritler panelin arkasına yerleştiriliyor. Bu sayede güneş ışığı panelin tamamına engelsiz bir şekilde ulaşıyor. LONGi’nin Ar-Ge ekibi, bu yeni teknoloji sayesinde standart modüllere göre yüzde 6 daha fazla güç elde ettiklerini belirtiyor. Daha fazla güneş ışığı emen paneller, enerji faturalarını azaltarak fosil yakıtların neden olduğu sera gazlarının miktarını düşürmeyi hedefliyor.

GÜVENİLİRLİK VE DAYANIKLILIK

gunes-paneli-toz.jpg​​​​​​​

LONGi, bu panelleri geliştirmek için kapsamlı araştırma ve testler gerçekleştirdi. Anti-dust modülleri, 1.000 güvenilirlik testinden ve 500 günden fazla saha değerlendirmesinden geçirildi. Bu titiz test süreçleri, panellerin güvenilirliğini ve performansını garanti altına aldı.

LONGi, 2028 yılına kadar yıllık yüzde 100 yenilenebilir elektrik tedariki sağlamayı ve gelişmekte olan ülkelere yeşil enerji ve yeşil hidrojen projeleri getirmeyi hedefliyor. Mart ayında, Avustralya’nın konut pazarında 440 watt kapasiteli anti-parmak izi Ultra Black modülünü tanıtan şirket, bu vizyonunu adım adım gerçekleştirme yolunda ilerliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN