Dünyanın ilk hidrojen motorunu üretti! Büyük otomobil üreticileri peşlerinden koşacak: Tek seferde tıkır tıkır çalıştı

Dünyanın ilk hidrojen motorunu üretti! Büyük otomobil üreticileri peşlerinden koşacak: Tek seferde tıkır tıkır çalıştı

Dünyanın ilk hidrojen motorunu üretti! Büyük otomobil üreticileri şimdi onun peşinden koşacak! Tek seferde tıkır tıkır çalıştı! Üniversite öğrencilerinden büyük başarı...

Bath Üniversitesi'nin parlak öğrenci ekibi, bugün tarih yazdı! Hidrojenin temiz enerji potansiyelini kullanarak, dünya otomobil endüstrisinde devrim yaratan bir adım attılar. Geliştirdikleri içten yanmalı hidrojen motoru, sıfır emisyonlu araçların kapılarını aralıyor.

Geleneksel içten yanmalı motorlardan farklı olarak, bu motor karbondioksit salınımı yapmıyor, çevre dostu bir alternatif sunuyor. Özellikle gelecekteki emisyon standartları göz önüne alındığında, bu motorun önemi giderek artıyor.

Projeye sponsor olan bir firma tarafından sağlanan modifiye edilmiş bir benzin motoruyla başlayan öğrenci ekibi, özel kontrol üniteleri ve hidrojen enjektörleri ekleyerek motoru hidrojene uygun hale getirdi. Ve motor tek seferde çalışarak mükemmel sonuç çıkardı.

Takım lideri Samuel Ray, projenin başlangıcında yaptığı açıklamada,"Başlamadan önce detaylı bir araştırma yaptık, elimizdeki bilgi ve literatürü inceledik. Küçük bir ekip olmamıza rağmen, bu projenin başarısını keşfetmek gerçekten heyecan vericiydi" dedi.

Bu çığır açan gelişmenin detayları için University of BATH sayfasına göz atabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN