Elon Musk Twitter Üzerinden Nasıl Para Kazanmayı Planlıyor? Çok Şaşıracaksınız!

Elon Musk Twitter Üzerinden Nasıl Para Kazanmayı Planlıyor? Çok Şaşıracaksınız!

Elon Musk, popüler sosyal medya platformunu yakın zamanda satın almasının ardından Twitter'dan para kazanmayı planlıyor. Reuters'in bir raporuna göre Musk, Twitter için gelir yaratma planlarını bir grup bankacılık kurumuna açıkladı ve bu planlardan biri de tweet'ler için önemine ve etkisine göre para talep etmeyi içeriyor.

Elon Musk'ın planları özellikle "önemli bilgiler içeren veya viral olan tweetleri" kapsıyor. Tartıştığı diğer bir fikir, üçüncü taraf bir web sitesine, özellikle de doğrulanmış kurum veya kuruluşlardan gelen tweet'leri yerleştirmek veya alıntı yapmak için bir ücret talep etmekti. Bu konuda bahsedilen fikir, Musk'ın tweet'lerinin altındaki takipçilerinden gelen yanıtlarda sık sık ortaya çıktı. Bazı kaynaklara göre Musk, içerik üretmek için etkileyicilere ödeme yapma fikrini de ortaya attı.

Musk'ın içerik oluşturucuların ekosistemini desteklemek ve etkileşimi artırmak için etkileyici fonlar çalıştıran TikTok, Instagram ve YouTube gibi şirketler tarafından benimsenen modele atıfta bulunup bulunmadığı açık değil. Fikir güzel getiriler elde etti, ancak Twitter'da TikTok ve YouTube gibi multimedya ağırlıklı sosyal medya platformlarında olduğu gibi çalışmayacak. Bununla birlikte, Twitter'da, etkili bir kişinin özel tweet'ler için aylık ücret talep etmesine olanak tanıyan Süper Takipçiler adı verilen benzer bir özelliği zaten var. Ayrıca, uygun Twitter kullanıcılarına bir kerelik parasal hediye göndermek için bir bahşiş kavanozu da var.

haberici.jpg

ETKİ İÇİN ÜCRET ALMAK, ETKİLEYİCİLERE ÖDEME YAPMAK

Musk'ın "abonelik hizmetleri" fikrini de gündeme getirdiği bildiriliyor. Yine Twitter'ın, tweet'leri geri alma yeteneği, özel bir okuyucu modu, reklamsız makaleler, özel simgeler ve temalar ve bir yer imi aracı gibi bazı özel özellikler sunan Twitter Blue adlı abonelik tabanlı bir ürünü zaten var. Elbette, Twitter'ın hizmetlerinin bir iş kademesini, özellikle de artık bilgi ve etkileşim sağlamak için büyük ölçüde Twitter'a güvenen medya kuruluşlarına sunma potansiyeli var.

Bir Bloomberg raporu, Musk'ın, muhtemelen katılımı artıracağı ve kullanıcı büyüme girişimlerine bir miktar enerji enjekte edeceği için, etkili kişiliklerin Twitter'da daha aktif olma ihtiyacının altını çizdiğini de ekliyor. Tabii ki, Twitter'ın cepleri TikTok veya Meta kadar derin değil, ancak Twitter'ın şehir meydanı statüsü, etkili figürler ve kurumlardan gelen faaliyetlerde bir artış göz önüne alındığında kesinlikle olumlu sonuçlar verecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN