Elon Musk'tan şok hamle: Gözbebeği şirketi 200 milyar dolara satıyor

Elon Musk'tan şok hamle: Gözbebeği şirketi 200 milyar dolara satıyor

Bloomberg'in haberine göre Elon Musk, SpaceX'in değerini 20 milyar dolar artırdıktan sonra şirketi satmak için harekete geçti.

ABD'li haber ajansı Bloomberg, Elon Musk'ın SpaceX'i yaklaşık 200 milyar dolar değerlemeyle satışa çıkarmak için hisse satış görüşmeleri yürüttüğünü iddia etti. Habere göre Musk, şirketin değerini 20 milyar dolar artırdıktan sonra satış işlemini başlatmayı planlıyor.

1kapak-002.jpg

Bloomberg'in ismini açıklamadığı kaynaklara göre SpaceX, Haziran ayında başlayabilecek bir ihale teklifi üzerinde çalışıyor. İhale teklifi fiyatı henüz netleşmese de SpaceX'in hisse başına 108 ila 110 dolar arasında teklif vermeyi düşündüğü belirtiliyor. Bu değerleme, şirketin en son ihale teklifiyle elde ettiği 180 milyar dolarlık değerlemeye göre 20 milyar dolarlık bir artış anlamına geliyor. SpaceX, şimdiden piyasa değeri açısından dünyanın en büyük halka açık şirketleri arasında yer alıyor.

ELON MUSK'TAN AÇIKLAMA

Elon Musk, X platformunda yaptığı bir paylaşımda periyodik ihale tekliflerine atıfta bulunarak "Çalışanlar ve yatırımcılar için her 6 ayda bir likidite turları yapıyoruz" demişti. Ancak bu açıklamanın SpaceX'in satışıyla ilgili olup olmadığı henüz net değil.

SATIŞ ŞARTLARI NETLEŞMEDİ

Bloomberg'in kaynakları, satış şartlarının henüz kesinleşmediğini ve ihale teklifinin boyutunun alıcının şartlarına bağlı olarak değişebileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN