Google Artık Tarif Bile Edemediğiniz Şeyleri Aramanıza İmkan Sağlayacak! İşte Herkesin Bayılacağı Google'ın Yeni Özelliği

Google Artık Tarif Bile Edemediğiniz Şeyleri Aramanıza İmkan Sağlayacak! İşte Herkesin Bayılacağı Google'ın Yeni Özelliği

Google'ın Google Lens Multisearch adı verilen yeni özelliği, insanların aradıklarını bilgiye kolayca erişebilmelerini sağlayacak ve bu özellik kişilerin aradığı içeriği açıklamak için bir görseli kullanabilecekleri anlamına geliyor.

Birisi beğendiği bir elbise bulmuşsa, ancak resminin sarı yerine yeşil olmasını istiyorsa, örneğin, o resmi yükleyebilir ve Google'a “yeşil” aramasını söyleyebilir. Nasıl bakılacağını bilmek istedikleri ancak adını bilmedikleri bir bitkisi varsa, fotoğrafını çekebilir ve nasıl tedavi edilmesi gerektiğini öğrenmek için “bakım talimatları” ekleyebilirler.

Google, aracı “tamamen yeni bir arama yolu” olarak tanımlıyor. İnsanların “arama kutusunun ötesine geçip gördükleriniz hakkında sorular sormalarını” sağlama girişiminin bir parçası olduğunu söyledi.

haberici.jpg

GOOGLE ARAMALARINI KOLAYLAŞTIRACAK YAPAY ZEKA

Bu özellik, Google'ın insanların aradıklarını bulmasını kolaylaştıracağını söylediği yapay zeka güncellemeleriyle destekleniyor. Gelecekte, özellik "MUM" veya Google'ın aramayı çok daha kolay hale getireceğini söylediği yeni bir teknoloji olan Multitask Unified Model ile geliştirilebilir.

Yapay zekadan güç alan ABD'li teknoloji devi, "Google Çoklu Arama' adlı devam eden çalışmalara göre tamamen yeni bir algoritma üzerinde çalışıyor. Şu anda yalnızca ABD'de bulunan kullanıcılara sunulan bu yeni özellik, mobil cihazlarda kullanılan tarayıcıları hedefliyor.

haberici1.jpg

GOOGLE LENS İLE ARAMA YAPMAK

Birçok arama işlevinin temelinde başka bir Google hizmeti olan Google Lens bulunuyor. Yeni işlevsellik sayesinde kullanıcılar birden fazla parametre girebilecek ve aradıkları sonuçlara yapay zeka yardımıyla çok daha verimli bir şekilde ulaşabilecekler. Örneğin, bir kıyafet resmi üzerinde yapılan arama sonuçlarına mavi eklendiğinde, o ceketin mavi rengi artık arama sonuçlarında öncelikli olarak gösterilecektir.

Tabii ki, bu arama motorlarının yapabileceği şeylerden sadece biri. Google'ın halen geliştirme aşamasında olan Çoklu Arama özelliği, gelecekte daha kapsamlı işlevsellik sağlayacak ve arama motorları için yeni bir dönem başlayacak.

Birçok arama fonksiyonunu kullanmak son derece basittir. Bu şekilde arama yapmak isteyen kullanıcılar Google Lens ile arama yaptıktan sonra "Ekle" butonu sayesinde renk, beden, malzeme gibi çeşitli parametreleri kullanmak yeterli oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN