Google, Dünya Kadınlar Günü'nü yeni bir Doodle ile kutladı

Google, Dünya Kadınlar Günü'nü yeni bir Doodle ile kutladı

8 Mart Dünya Kadınları gününü kutlayan Google, bugüne özel bir doodle hazırladı. Bu seneki Doodle'da "yıllar boyunca ilerlemenin sembolleriyle işlenmiş bir yorganın içinde nesiller boyunca bilgeliği paylaşan bir grup kadın" yer alıyor. Doodle'a tıklayan kullanıcılar, Dünya Kadınlar Gününe ilişkin içeriklerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor.

Google, ana sayfasında bugüne özel hazırladığı "doodle" ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kullanıcılar Doodle'a tıkladığında kullanıcılar, Dünya Kadınlar Gününe ilişkin güncel bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor.

sdgsdg.jpg

Bugüne özel hazırlanan Doodle'da büyükanneleriyle birlikte oturan iki küçük çocuk tasvir edilmiş. Görsel tasarımı yapan Sophie Diao, bu yılki Doodle'ı "gençlerle bilgeliği ve kaliteli zamanı paylaşan yaşlı nesillerin o rahat ve konforlu hissini yakalama" arzusundan ilham alarak hazırladığını söyledi.

Doodle'a ilişkin konuşan Diao, görselin "insanlara farklı nesillerden insanlarla daha fazla zaman geçirme konusunda ilham vereceğini" umduğunu söyledi. Diao, “Bizden önce gelenlerin deneyimlerinden öğrenecek çok şey var." dedi.

DOODLE NEDİR?

Google'ın Doodle uygulamasında, ülkeler ve dünya için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere, konuya özel logolar hazırlanıyor.

İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logoya tıklayarak o güne, kişiye ya da konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN